Waar moet er een speelplek komen in Baarn?

Baarn – Vind je dat een sport- of speelplek in de buurt beter kan? Of vind je dat er een extra openbare speelplek bij moet komen?

Geef dat dan door aan de gemeente. Met ingang van 2017 is extra geld beschikbaar gesteld om ieder jaar enkele plekken her in te richten of nieuw in te richten. In de afgelopen jaren hebben verschillende inwoners hun wens al kenbaar gemaakt, maar de gemeente kan zich voorstellen dat ook anderen wensen hebben voor de openbare speelruimte in hun buurt. Dan is nu het moment om te reageren.

In de nota Ruimte voor spelen (2009) heeft de gemeente voor heel Baarn aangegeven waar behoefte is aan speelruimte en voor welke leeftijdsgroepen. Dit is een leidraad voor de aanpak van sport- en speelplekken, maar de gemeente houdt – waar mogelijk – ook rekening met vragen van inwoners in de jaren na 2009. Echter, het kan zijn dat jij nog wensen hebt die nog niet bekend zijn bij de gemeente. Als je die kenbaar maakt bij de gemeente, dan worden die meegewogen bij het prioriteren van de aanpak speelruimte in 2017 en volgende jaren.

Per jaar is € 75.000 beschikbaar voor nieuwe inrichting of herinrichting van sport- en speelplekken. Dit lijkt misschien veel, maar in de praktijk blijkt dat van dit budget slechts enkele plekken opgeknapt of nieuw aangelegd kunnen worden.

Als je wensen hebt, neem dan contact op met de coördinator uitvoering speelruimtebeleid Pieter Brandjes via telefoon (035) 54 81 791 of e-mail pieter.brandjes@baarn.nl. Ook kun je het contactformulier gebruiken.