Adviescommissie Verkeer van Baarn zoekt een nieuw burgerlid

Baarn – Bent u geïnteresseerd in verkeer en vervoer en voelt u zich betrokken bij uw woongemeente Baarn? Dan is het burgerlidmaatschap van de Baarnse Adviescommissie Verkeer iets voor u.

De Adviescommissie Verkeer is in 2011 opgericht. De commissie geeft het college van B&W van de gemeente Baarn onafhankelijk advies over allerlei zaken die met verkeersveiligheid, bereikbaarheid en leefbaarheid te maken hebben.

Denk daarbij aan nieuw verkeersbeleid, maatregelen ter bevordering van de verkeersveiligheid, het verhelpen van problemen op de openbare weg en verkeersaspecten bij ruimtelijke plannen. Voor deze adviescommissie zijn wij op zoek naar een nieuw burgerlid.

Taken
Leden van de Adviescommissie Verkeer denken constructief mee met het college over allerlei plaatselijke verkeerszaken. De commissie vergadert ongeveer vijf keer per jaar in het gemeentehuis en bestaat, naast de voorzitter (de wethouder van verkeer) uit vertegenwoordigers van politie, brandweer, Veilig Verkeer Nederland, Stichting Gehandicaptenbelangen Baarn, de Seniorenraad, twee burgerleden, een ambtelijk secretaris en een medewerker civieltechniek.

Tijdens de openbare commissievergaderingen wordt van gedachten gewisseld over bereikbaarheid, verkeersveiligheid en parkeren in de gemeente Baarn. De voorbereidingstijd voor een vergadering is ongeveer 3 uur. Commissieleden ontvangen per vergadering een onkostenvergoeding.

De Adviescommissie Verkeer houdt voeling met alles wat er leeft rondom verkeer en vervoer in Baarn. Inwoners en organisaties kunnen suggesties over verkeerssituaties en –problemen aan de commissie voorleggen. Na bespreking kan de commissie die in een advies voorleggen aan het college van B&W.

Profiel
Wij zijn op zoek naar een inwoner van de gemeente Baarn die goed bekend is met zijn of haar woonomgeving, oog heeft voor het algemeen belang en geïnteresseerd is in verkeer en vervoer. Is dit op u van toepassing en lijkt het u interessant om lid te worden van de Adviescommissie Verkeer? Stuur dan vóór 20 maart 2017 uw motivatie met cv naar gemeente Baarn, t.a.v. het college van burgemeester en wethouders , Postbus 1003, 3740 BA Baarn of via
sollicitanten@baarn.nl.

Meer informatie
Voor informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met de heer A. van Wanroij, medewerker beleidsontwikkeling verkeer, tel: (035)5481792.