Cleanfors blijft gemeentehuis Soest schoonmaken

Soest – Het personeel van RWA Amfors verzorgt de komende drie jaar wederom het interieuronderhoud en reiniging van het gemeentehuis. Daarvoor tekenden de gemeente Soest en RWA Amfors op maandag 27 maart een Schoonmaakovereenkomst.

Het gaat om 10 mensen die een blijvende afstand hebben tot de arbeidsmarkt en zowel in de avonduren als overdag diverse schoonmaakwerkzaamheden voor hun rekening nemen.

De gemeente Soest vindt het belangrijk om haar verantwoordelijkheid te nemen voor de groep mensen die een blijvende afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Dit wil de gemeente doen door – daar waar de inkoopregels dit mogelijk maken – zoveel mogelijk diensten, werken en leveringen via RWA Amfors af te nemen. RWA Amfors voert de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) uit voor een aantal gemeenten in de regio, waaronder Soest. Op 27 maart bevestigden burgemeester Metz en directeur de Koning van Amfors de afspraken voor het schoonmaakwerk door het tekenen van een nieuwe overeenkomst.

Deze samenwerking past in de intentie van de aan RWA deelnemende gemeenten om mensen met een blijvende beperking de kans te geven om te werken en te leren in een begeleide omgeving. Het doel is om zo voor iedere medewerker het maximaal mogelijk te maken om deel te nemen aan de samenleving.