Degradatiestrijd TTV Overhees bijna niet meer te winnen

Soest – Het is bewonderenswaardig hoe TTV Overhees blijft strijden. Degradatie lijkt onafwendbaar, maar de zijden draad waaraan de tafeltennisclub hangt is nog altijd niet geknapt. Tegen Vlug en Vaardig 2 uit Hilversum werden drie puntjes verzameld, waardoor concurrent Barneveld in een rechtstreeks duel nog is te achterhalen.

Mark Immerzeel zette de Soesters nog op het goede spoor door het openingsduel tegen Ron Bakker te winnen en in de laatste wedstrijd zette hij ook eenvoudig Gosse Loonstra opzij. Maar van de acht tussenliggende duels gingen er zeven naar de Hilversummers, die dus met 3-7 wonnen. Alleen Gerard de Jong wist namens Overhees nog een punt te scoren. Een lichtpuntje, want het was zijn eerste overwinning van het seizoen. Hij en Stefan Rademaker, die zonder overwinning bleef, zullen zich een klasse lager ongetwijfeld beter op hun plek voelen.

Die klasse lager zit er hard aan te komen. Maar handhaving in de 3e klasse kán nog wel. Op 4 april wordt er tegen Barneveld gespeeld en als de Soesters deze partij met 2-8 winnen komen ze in punten gelijk en op onderling resultaat gaan ze dan over Barneveld heen en naderen ze Woerden 5 tot op één punt, met nog één wedstrijd te gaan. Overhees zal ongetwijfeld met kopman Ruben Immerzeel aantreden tegen Barneveld en een uiterste poging doen het hoofd boven water te houden.