Dierenbescherming zoekt vrijwilligers

Amersfoort – Half april opende de Dierenbescherming Regio Utrecht het allereerste Dierenbeschermingscentrum van Nederland, het DBCA (DierenBeschermingsCentrum Amersfoort).

Sinds de opening doen medewerkers van het centrum hard hun best om de asieldieren zo goed mogelijk te verzorgen en ze zo snel mogelijk aan een nieuw baasje te helpen. Als jong bedrijf kunnen we echter nog veel hulp gebruiken.

Het Dierenbeschermingscentrum Amersfoort herbergt een opvang en pension met buitenrennen en speelweides en een dierenartsruimte met quarantaine, ziekenboeg en behandelruimten. Ook zijn er vergader- en educatiefaciliteiten en is het centrum de vaste standplaats van Dierenambulance Amersfoort.

Het centrum biedt plaats aan maximaal 90 honden, 268 katten en 253 konijnen en/of knaagdieren. Per jaar kunnen er naar schatting zo’n 3400 dieren worden opgevangen.Voor de verzorging van de honden, katten, konijnen en knaagdieren en het schoonmaken van de verblijven en ruimtes zijn we op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers. De werkzaamheden vinden plaats volgens afspraak en in principe elke weekdag van 9.00u tot minimaal 13.00u.

Bent u dol op dieren, minimaal vier uur per week beschikbaar en zoekt u interessant en verantwoordelijk vrijwilligerswerk waarbij u deel uitmaakt van een gezellig team? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. De medewerkers en dieren zijn u erg dankbaar!

Ps. Bent u niet geïnteresseerd in werk als dierverzorger, maar zou u wel graag op een andere manier uw steentje bijdragen? Informeer dan naar de mogelijkheden.