B&W Baarn en Cruyff Foundation willen investeren in sport aan Prof. Krabbelaan

Baarn – Burgemeester en wethouders van Baarn en de Cruyff Foundation willen investeren in de aanleg van een Cruyff Court met aanvullende openbare sportvoorzieningen aan de Prof. Krabbelaan. Het Cruyff Court is een kunstgras voetbalveld dat het huidige natuurgras voetbalveld van natuurgras zal vervangen.

De gemeente zal samen met de gebruikers en omwonenden bepalen of er aanvullende sportvoorzieningen naast het Cruyff Court zullen komen. De gemeenteraad van Baarn zal in oktober a.s. besluiten of de gemeente hierin € 100.000,- investeert. De Cruyff Foundation wil de kunstgrasmat in natura schenken en tot maximaal € 20.000,- bijdragen aan eventuele aanvullende sportvoorzieningen.

Kunstgras noodzaak vanwege intensief gebruik
Vanwege het huidige intensieve gebruik van het natuurgrasveld is de grasmat in najaar, winter en voorjaar van slechte kwaliteit. Vanaf 2015 zal op de plek van de huidige gemeentewerf een Brede School gehuisvest worden. De gemeente verwacht dat het openbare voetbalveld dan nog intensiever gebruikt zal worden dan momenteel, omdat de kinderen er dan ook voor, tussen en na schooltijd zullen gaan sporten. Vandaar de keus voor kunstgras, dat het hele jaar door van hoge kwaliteit is.

Aanleg in 2014
In de periode november 2013-januari 2014 zal de gemeente de gebruikers en omwonenden van het sportveld consulteren over de gewenste invulling. Het Cruyff Court en de aanvullende sportvoorzieningen zullen dan in het voorjaar 2014 aangelegd worden. Ondanks de moeilijke financiële situatie en daardoor een budgetstop voor de uitvoering van het speelruimtebeleid, willen B&W van Baarn deze eenmalige investering doen omdat de Cruyff Foundation nu bereid is mede te investeren.

Belang van sport en bewegen
Bewegingsarmoede zowel bij de jeugd als bij volwassenen is een probleem dat steeds groter wordt. De gemeente Baarn stimuleert sport en bewegen, omdat die leiden tot een betere gezondheid en de gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Daarom vindt de gemeente een goede openbare sportvoorziening zoals aan de Prof. Krabbelaan van belang.