Gemeente Soest krijgt slimme verkeerslichten

Soest – Soest krijgt als eerste gemeente in Midden-Nederland slimme verkeerslichten om de doorstroming te verbeteren.
Dit is één van de korte termijn maatregelen waar bewoners op hebben aangedrongen.

‘De doorstroming wordt beter. Dat doen we door bijvoorbeeld koppelingen tussen de verkeerslichten te maken. Fietsers krijgen op alle kruispunten wachttijdvoorspellers. Ook zijn we beter voorbereid op de toekomst. We gebruiken de nieuwste technieken. Zo worden de verkeerslichten voorbereid om op termijn informatie naar (zelfrijdende) auto’s of apps van weggebruikers te sturen. Het wordt ook veiliger. Automobilisten krijgen straks een waarschuwing voor fietsers die tegelijk groen hebben. Met de maatregelen voorkomen we naar verwachting 30.000 uur aan vertraging per jaar.’ aldus de gemeente Soest.