Criminaliteit in Bunschoten gedaald

Bunschoten – De geregistreerde criminaliteit in de gemeente Bunschoten is in 2017 met 10% gedaald ten opzichte van 2016. Dat blijkt uit cijfers van het Bureau Regionale Veiligheidsstrategie.

Het aantal geregistreerde misdrijven daalde van 639 naar 572. Deze daling is vooral te verklaren door de vermindering van het aantal bedrijfsinbraken en fietsendiefstallen. Het aantal bedrijfsinbraken daalde van 37 naar 16 en het aantal fietsendiefstallen daalde van 80 naar 51. De absolute getallen liggen in Bunschoten laag, waardoor de procentuele verschillen erg groot kunnen zijn.

Regionaal gezien doet Bunschoten het goed, maar er zijn aandachtspunten. Zo is het aantal woninginbraken gestegen, van 38 in 2016 naar 56 woninginbraken in 2017. Daarnaast zijn er in 2017 enkele meldingen meer dan in 2016 van jongerenoverlast binnengekomen.
De delicten geweld, huiselijk geweld, autokraak, vernielingen, zakkenrollen en winkeldiefstal zijn allemaal gedaald in 2017 ten opzichte van 2016.

De gemeente en de politie blijven zich in 2018 onverminderd inzetten op het tegengaan van criminaliteit. Maar dit kunnen ze niet alleen. Inwoners hebben zelf ook een verantwoordelijkheid hierin. Bel ten eerste direct 112 bij een verdachte situatie! U mag ook 112 bellen als u aanvoelt dat er iets niet klopt. U kent uw wijk het beste dus handel naar uw gevoel.