Basisschool Gaspard de Coligny uit Baarn maakt kans op award ‘Beste ringtone van Nederland’

Baarn – De leerlingen uit groep 8 van basisschool Gaspard de Coligny uit Baarn hebben met een door hen zelf gecomponeerde ringtone de landelijke finale bereikt van de wedstrijd ‘Digitaal Componeren in de Klas’.

Op woensdag 20 juni reizen de leerlingen af naar het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam in de hoop dat zij de award ‘Beste ringtone van Nederland’ mee naar Baarn kunnen nemen. Tijdens de grote feestelijke finale zal een gelegenheidsensemble van het Metropole Orkest de gecomponeerde ringtones van de 5 finalisten laten horen, waarna de jury de beste ringtone van Nederland kiest.

De jury bestaat uit onder anderen componist Wibi Soerjadi en de 13-jarige dj Pieter Gabriel. De wedstrijd ‘Digitaal Componeren in de Klas’ is een initiatief van Stichting Meer Muziek in de Klas en Samsung.