DigiTaalhuis Baarn wil inwoners helpen zelfredzaam te zijn


Baarn – Woensdagochtend 11 september werd in de Bibliotheek Baarn het DigiTaalhuis Baarn officieel geopend door wethouder Theo Stroo.

De opening werd gevierd met bezoekers van het DigiTaalhuis, vrijwilligers en belangstellenden. Samen met Welzijn Baarn wil het DigiTaalhuis inwoners van Baarn helpen om zelfredzaam te zijn. Daarom bestaat het aanbod uit advies en hulp voor wie moeite heeft met lezen, schrijven, het spreken van de Nederlandse taal en voor wie weinig tot geen ervaring heeft met de computer.

Tijdens de opening vertelde Taalambassadeur Irma van Leerdam over hoe ze op latere leeftijd leerde lezen en schrijven. Met haar persoonlijke verhaal wil ze ook anderen die moeite hebben met lezen en schrijven, aanmoedigen om hier iets aan te doen. Een bezoek aan het DigiTaalhuis is de eerste stap. BN’er Marijke Helwegen volgde de computercursus voor beginners. De reden voor haar was dat alles steeds meer via de computer gaat, zoals de Belastingdienst of andere overheidszaken. Ze wil dit zelf kunnen regelen. Maar, gaf ze ook toe, ze wil ook lekker online kunnen shoppen. Wethouder Theo Stroo wees erop dat ook in Baarn mensen wonen die moeite hebben met lezen en schrijven en die minder digitaal vaardig zijn. Vaak wordt gedacht dat er in Baarn, een gemeente met relatief veel hoogopgeleiden, geen laaggeletterden zijn. De wethouder bedankte de organisaties voor hun inzet, maar vooral ook de vrijwilligers die tijd willen maken om deze mensen te helpen.