Marieke Priem exposeert in het gemeentehuis van Bunschoten

Bunschoten – Sinds maandag 6 januari 2014 exposeert Marieke Priem (1962) met haar schilderijen en enkele illustraties in het gemeentehuis. Deze expositie is te bezichtigen tot en met 28 februari 2013.

Marieke haalt haar inspiratie en thema’s uit alledaagse dingen die in nauwe verbinding staan met de Schepper en zijn schepping. Gewapend met een klein schetsboek illustreert Marieke deze alledaagse dingen op fantasievolle en humoristische wijze. Liefde gecombineerd met een tikkeltje pret, een snufje tragedie en een korreltje fantasie maken de schilderijen tot wat ze zijn. In de expositie zijn onder andere nieuwe werken te zien met het thema ‘geschreven woord’.

Op de opleiding Docent Beeldende kunst en Vormgeving kreeg Marieke een gedegen ondergrond in onder andere portret- en stillevens, grafiek en fantasie. Na een aantal jaren met plezier voor de klas te hebben gestaan als lerares tekenen en handvaardigheid werkte ze vele jaren bij een zorginstelling voor verstandelijk beperkten. Daar maakte zij beeldend materiaal, illustraties voor boeken, bladen en trainingen. De schilderdagen met talentvolle verstandelijk beperkten is bijzonder leerzaam geweest als het gaat om ‘onbevangenheid’ en ‘puurheid’.

Op dit moment is Marieke fulltime aan het schilderen en is als zelfstandig ondernemer haar eigen bedrijf begonnen; Illustrada. Hier kunnen klanten terecht voor illustraties en schilderijen waarin Marieke persoonlijke items van de opdrachtgever verwerkt zoals herinneringen, foto’s, lapjes stof, doop- en trouwkaarten.

Eerder waren de schilderijen van Marieke al te zien tijdens de eerste kunstroute, de Zomerexpo en in Het PAND. Nieuwsgierig geworden naar het werk van Marieke Priem? Kom dan kijken naar oude en nieuwe werken, illustraties en schilderijen in het gemeentehuis. Tijdens de openingstijdens kunt u terecht om de expositie te bezichtigen. U bent van harte welkom!