‘Rondje Cultuur’ op 20 maart in Eemnes

Eemnes – Caspar Huurdeman, Barbara Houwers en Gerard Wortel geven Rondje Cultuur in de HILT op 20 maart kleur. Alle drie hebben zij een eigen vorm gevonden om uiting te geven aan hun creativiteit en emoties.

De Eempolder door het oog van….De Baarnse fotograaf Caspar Huurdeman laat met zijn foto’s zien wat een rijkdom Eemnes heeft in haar polders.

Landschappen, vogels, zoogdieren, het vee maar natuurlijk ook de seizoenen in de polder, komen voorbij. Jarenlang maakte hij tochten, observaties en deed ontdekkingen, altijd met de camera onder handbereik. Ook passeren er verrassende foto’s van de actualiteit in de Eempolder.

Verbondenheid en communicatie zijn belangrijke thema’s in de schilderijen en objecten van de Blaricumse kunstenaar Barbara Houwers. Op de grens van figuratie en abstractie vertellen ze verhalen over het leven in al z’n facetten. Houwers weet haar thema’s neer te zetten in prachtige aardse kleuren en met een bijzonder materiaalgebruik.

Zij vertelt over het zoeken naar structuur, compositie en kleurverhoudingen en over de mogelijkheden om verdieping en verbreding aan te brengen. De recente werken van Houwers worden ook ruimtelijker en er ontstaan objecten en kleine ontwerpen in 3D-Print. Over de Gooise Kunstkring, waarvan Barbara de oprichter en voorzitter is, zal zij ook vertellen

Gerard Wortel zal deze avond met een kort maar intens optreden zorg dragen voor de muzikale/dichterlijke noot. Deze Bard, Troubadour,Liedjeszanger, Theatermaker, Instrumentbouwer is vanaf 1 september 2013 de stadsdichter van Eemnes, een rol die hem op het lijf geschreven is.

Als geen ander weet deze eigenzinnige sing-a-song writer de ontwikkelingen in en van zijn dorp op vaak schertsende wijze in een voordracht of lied te vatten, met zijn humor en woordgrapjes bloedserieuze onderwerpen tot licht verteerbare kost te maken, maar even eenvoudig ook een niemendalletje tot een atoomoorlog. Zowel genodigd als spontaan kan hij zomaar bij een willekeurige activiteit of gelegenheid opduiken, hetzij met zijn gitaar, hetzij met zijn zelf gecreëerde Achtentachtigtoetsentellend Multicultimechapercusdrumklavier. Regelmatig worden de gedichten of prozaïsche columns van Wortel gepubliceerd In de Laarder Courant de BEL, De Rotonde en op de website van Eemnes.
Tijdens ‘Rondje Cultuur’ zal Gerard een aantal van zijn dorpsgedichten voordragen afgewisseld met een aantal liedjes over Eemnes.

Het programma start stipt om 20.00 uur. Gastheer Marcel Peek heet u vanaf 19.30 uur van harte welkom in De Hilt.

Informatie De HILT en kunstcommissieeemnes@gmail.com