Poging beroving collectebus in Amersfoort

Amersfoort – Een collectant heeft aangifte gedaan van een poging beroving van een collectebus op. Deze gebeurtenis vond plaats op woensdag 12 maart in een flatgebouw aan de Vogelweide. Het slachtoffer maakte de volgende dag melding van de poging beroving bij de politie.

De vrouw stond die woensdag rond 18.00 uur bij een deur van een flatwoning toen zij plotseling werd weggeduwd door twee onbekende jongens. Zij viel hierdoor maar wist te voorkomen dat de jongens bij de collectebus konden komen. Daarop vluchtte het duo. De vrouw hield een pijnlijke pols aan het incident over.

Signalement
Van een van de daders is een signalement bekend: een licht getinte jongen van ongeveer 16 jaar met een normaal postuur en ongeveer 170 cm lang zijn. Hij zou opvallend dikke zwarte wenkbrouwen hebben en had kort opgeschoren, zwart haar. Hij droeg een zwart, kort jack met een grijze cappuchon. Getuigen of personen die op basis van het signalement een van de daders herkennen, kunnen contact opnemen met de politie in Amersfoort via tel. 0900-8844.