Margreet Scheerder start met ‘De Nalatenschapsregisseur’

Baarn – ‘De Nalatenschapsregisseur’ is een nieuw concept van Margreet Scheerder, al dertien jaar eigenaar van advies- en administratiekantoor F&A Consultancy.

Door vroegere werkzaamheden in de zorg en recente nabije overlijdenssituaties is bij haar behoefte ontstaan om mensen te helpen op het gebied van nalatenschapsbeheer. In de vaak emotionele situatie wil Scheerder overzicht en rust creëren.

De Baarnse Margreet Scheerder is dit jaar haar nieuwe onderneming gestart onder de noemer ‘De Nalatenschapsregisseur’. Hiermee kan zij eindelijk voorzien in een behoefte die zij al jaren voelde. “De afgelopen jaren ben ik regelmatig geconfronteerd met het overlijden van personen in mijn directe omgeving.

Hierbij leek het een ongeschreven wet dat ik hulp aanbood op het vlak waar ik goed in ben: administratief en fiscaal overzicht aanbrengen en bewaken. Op die manier kon ik mijn steentje bijdragen in de vaak emotionele situaties.” In het najaar van 2013 viel het kwartje voor Scheerder: “Ik ondersteunde een cliënte, wiens echtgenoot onverwacht was overleden, met het afwikkelen van de nalatenschap. Zij had samen met haar echtgenoot een onderneming, maar zich nooit met de financiën bezig gehouden. Het proberen rust te creëren door zaken over te nemen en langzaam toe te werken naar meer inzicht in de financiële situatie, gaf ons allebei veel voldoening. Dit is de verbindende schakel die ik zocht om mijn huidige talenten te kunnen inzetten voor mensen die dat nodig hebben.” Scheerder zocht een team om haar heen en lanceerde deze maand haar onderneming.

De Nalatenschapsregisseur
Nabestaanden, of mensen die hun eigen nalatenschap goed willen voorbereiden, komen uiteenlopende vragen tegen. “Ik wil graag advies en praktische ondersteuning bieden aan de nabestaanden die het nalatenschapbeheer zelf niet willen of kunnen uitvoeren. Het is voor mij erg belangrijk dat de klant en ik goed met elkaar overweg kunnen. Ik zal meestal in een emotionele fase van iemands leven stappen en veel informatie en gegevens vragen. Daarvoor vind ik vertrouwensband van groot belang. Om die reden zal ik alle geïnteresseerden eerst voor een vrijblijvend intakegesprek uitnodigen,” aldus Margreet Scheerder. Zij biedt dezelfde diensten ook bij complexe nalatenschappen, bijvoorbeeld wanneer iemand een eigen onderneming heeft of groot eigendom bezit. “Het helpt en scheelt veel als men de nalatenschap goed heeft voorbereid. Als regisseur zal ik helpen met het testament, de juiste verzekeringen en fondsen, de eventuele voogdij en andere financiële zaken.”

Team van specialisten
Ieder nalatenschap is weer anders. De Nalatenschapsregisseur werkt met een team van specialisten. “In de afgelopen jaren heb ik tijdens mijn werkzaamheden een groot netwerk opgedaan van goede specialisten die ik op hun vakgebied kan inschakelen.” Denk aan een financieel planner, notaris en makelaar, advocaat en huurrechtspecialist, maar ook huishoudplanners. Margreet Scheerder treedt op als aanspreekpunt, houdt het overzicht en schakelt als dat nodig is de juiste specialisten in.

Kennismaken
Op zondag 23 maart zal De Nalatenschapsregisseur deelnemen aan de uitvaartbeurs ‘Leven en Sterven’ in ‘t Spant in Bussum (van 10:00 tot 16:30 uur, toegang is gratis). Daar kunt u kennismaken met Margreet Scheerder en enkele van haar teamgenoten. De Nalatenschapsregisseur staat vanaf heden klaar om regie te bieden en prangende vragen te beantwoorden over nalatenschapsbeheer.

Voor hulp of meer informatie van De Nalatenschapsregisseur kunt u bellen met (035) 3020100 of kijk op www.denalatenschapregisseur.nl.