Theaterhuis Marc van Driel viert zijn vijfjarig jubileum

Baarn – Op 15 april viert Theaterhuis Marc van Driel zijn vijfjarig jubileum! Na vele mooie, grappige en aangrijpende theaterproducties mag dit jubileum natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan.

De verjaardag van Het Theaterhuis wordt gevierd met de grootse musicalvoorstelling ‘Cabaret’, met veel spel, zang, dans en live muziek.

Musical ‘Cabaret’
Marc van Driel, artistiek leider van Het Theaterhuis, heeft de wereldberoemde Broadwayhit bewerkt tot zijn jubileumvoorstelling. Het verhaal van de bijna vijftig jaar oude musical (1966) speelt zich af in het vooroorlogse Berlijn in de Kit Kat Klub. Marc: “Deze showvoorstelling leent zich voor een grote lokale musical met jonge en oude acteurs. Sommigen van hen zijn zelfs al betrokken vanaf dat ik deze stichting vijf jaar geleden oprichtte! Afgelopen najaar zijn we met een enthousiaste groep begonnen en inmiddels staat de voorstelling als een huis. De dans, zang en spelscènes zijn we nu aan het fijn slijpen.” De cast heeft nog een kleine maand om zich voor te bereiden op de voorstelling, die te zien zal zijn in Theater de Speeldoos.

Het verhaal
Een groep van 20 regionale acteurs speelt het bekende verhaal over de Amerikaanse auteur Clifford Bradshaw (Kevin van den Berg) die arriveert in Berlijn aan de vooravond van het opkomende Nazi regime. Hij verblijft in het pension van Fräulein Schneider (Anita Steggerda), waar ook Sally Bowles (Callina Knappmann) woont. Bowles, die haar geld verdient als zangeres in de obscure Kit Kat Club, wordt verliefd op Clifford. Als Sally zwanger blijkt te zijn, besluiten Clifford en Sally te trouwen en samen Duitsland te verlaten. Deze plannen worden echter doorkruist door de abortus die Sally in het geheim laat plegen.

De overige hoofdrollen worden vertolkt door Jos Verkerk als Herr Schultz, Eveline Verwer in de rol van Fraulein Kost, Marc van Driel als Ernst Ludwig en Danny van Zon en Tom den Hertog spelen de gladde ceremoniemeesters. Een groot ensemble zingt en danst onder leiding van zangdocent Gaby Kaihatu en danseres Pascal van Doorm.

Tickets
Op dinsdag 15 april begint de voorstelling om 19.30 uur in de grote zaal van Theater de Speeldoos. Kaarten à € 5,50 voor jongeren tot 18 jaar en € 10,50 voor volwassenen, zijn verkrijgbaar via www.speeldoosbaarn.nl, aan de Theaterkassa (035-5418050) en een half uur voor aanvang van de voorstelling. Kijk voor meer informatie over Theaterhuis Marc van Driel op www.hettheaterhuis.nl!