Nieuwe schrijverscursussen in het Eemhuis

Amersfoort – Scholen in de Kunst en de Bibliotheek Eemland hebben beide een hart voor (beginnende) schrijvers. Ze bieden daarom vanaf de opening van het Eemhuis, in samenwerking met schrijverscollectief ‘Schrijven in Amersfoort’, gezamenlijk schrijfcursussen aan. In april starten de eerste cursussen ‘Schrijfproeverij’ en ‘Schrijven voor blogs’.

Veel mensen houden van schrijven, maar weten niet goed welke vorm het beste bij ze past. Zij kunnen in april kennismaken met verschillende ingrediënten die literaire ambities kleur geven. Neem een kijkje in de keuken en leer schrijven in vele vormen.

Cursus Schrijven voor Blogs
Een blog maken is niet zo moeilijk, maar regelmatig publiceren en nieuwe onderwerpen bedenken blijkt in de praktijk lastiger dan gedacht. In deze cursus leren deelnemers kort, krachtig en doelgroepgericht schrijven. Voor iedereen die graag wil beginnen met bloggen.

Meer informatie over deze cursussen is te vinden op www.scholenindekunst.nl.

De Bibliotheek Eemland doet naast deze cursussen veel voor (aankomende) schrijvers. Op www.bibliotheekeemland.nl en de door de Bibliotheek ondersteunde website www.nederland-schrijft.nl staan veel tips voor schrijvers. Geregeld worden er schrijfwedstrijden en schrijfkringen georganiseerd om het schrijverstalent in Eemland te ondersteunen en te stimuleren. En last but not least is er een speciale collectie ‘Eemlandse schrijvers’ waarvan de boeken te leen én te koop zijn via de Bibliotheek