Aanleg glasvezel in Baarn begonnen

Baarn – Reggefiber is vorige week in Baarn gestart met de aanleg van het glasvezelnetwerk. Op woensdag 9 april is het officiële startsein gegeven door wethouder Baerends.

Hij nam plaats op de graafmachine en heeft aan Gerrit van der Veenlaan de eerste paar meters gegraven. Naar verwachting zal het hele project ongeveer 13 maanden in beslag nemen.

Hebt u vragen of opmerkingen over glasvezel of de aanleg ervan, dan kunt u hiervoor dan ook terecht bij Reggefiber. Zij hebben hiervoor een Glasvezelwinkel opgericht, die te vinden is aan de Laanstraat 91. Ook zijn zij telefonisch te bereiken via 0548-728113.

Planning van de werkzaamheden
De werkzaamheden gaan volgende week beginnen. Natuurlijk kunnen niet alle woningen tegelijkertijd aangesloten worden, dit wordt in fases gedaan. Te beginnen in de Transvaalwijk en zo door naar de wijk Wilhelminapark, Componistenwijk, Professorenwijk, Zandvoortwijk, Staatsliedenwijk, Centrum, Amaliapark, Schoonoordpark, Schilderswijk, Eemdal-Noord, Oude-Oosterhei, Pekingpark, Nieuwe-Oosterhei en Eemdal-Zuid. Zoals het er nu naar uitziet is eind mei 2015 het gehele aansluitgebied van Baarn aangesloten. Voor meer informatie over de planning kunt u terecht op de website http://www.eindelijkglasvezel.nl/baarn. Deze planning kan gedurende de aanleg van het glasvezelnetwerk nog bijgesteld worden, dus houd de website goed in de gaten.