Baarn voert Waaks! in

Baarn – Het aantal woninginbraken is onverminderd hoog in Baarn. Politie en gemeente willen de woninginbraken en andere criminaliteit graag omlaag brengen.

Daarvoor wordt de hulp ingeroepen van hondenbezitters en andere oplettende bewoners. Zij zijn immers de ogen en oren in de wijk. Politie en gemeente voeren daarvoor Waaks! in.

Hondenbezitters zijn vaak op straat in hun eigen buurt. Hierdoor kennen ze de buurt goed en afwijkende situaties, vallen hen op. Wanneer zij iets zien dat mogelijk niet in de haak is, wordt hen gevraagd direct de politie te bellen. Zo krijgen criminelen minder kans hun slag te slaan. Dat komt de veiligheid en de leefbaarheid in de wijk ten goede en inwoners kunnen daar op een eenvoudige wijze een belangrijke bijdrage aan leveren. Voor meer informatie: zie de flyer onderaan dit nieuwsbericht.

Aanmelden
Hondenbezitters ontvangen deze week een brief van de burgemeester waarin hij hen vraagt deelnemer te worden aan Waaks! Mocht u geen brief ontvangen en wilt u meedoen dan kunt u zich opgeven door uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres naar burgernet@baarn.nl te mailen onder vermelding van Aanmelding Waaks! U kunt ook bellen via het algemene telefoonnummer van de gemeente Baarn: (035)5481611. Voor alle duidelijkheid: voor deelname aan Waaks! is het bezit van een hond niet vereist. Iedereen die geregeld met een oplettende blik in Baarn wandelt, kan zich aanmelden.

Waarom aanmelden
Deelname aan Waaks! komt de leefbaarheid en veiligheid ten goede. Een ander voordeel is, dat deelnemers altijd van de politie bericht krijgt over de opvolging van de melding. De terugkoppeling zorgt ervoor dat de deelnemer weet dat er daadwerkelijk wat aan de criminaliteit wordt gedaan. Daarnaast ontvangen deelnemers enkele keren per jaar een nieuwsflits per e-mail waarin de politie een beeld geeft van het aantal Waaksmeldingen en de geboekte resultaten.

Waaks! en Burgernet
Bij een Burgernet-actie vraagt de meldkamer van de politie aan Burgernet-deelnemers uit te kijken naar verdachte of vermiste personen. In feite worden deelnemers pas achteraf ingezet. Veel Burgernet-deelnemers willen een meer actievere rol. Met Waaks! kijken inwoners actief rond en reageren direct door bij verdachte situaties de politie te bellen. Waaks! vult Burgernet dus aan. Burgernet-deelnemers kunnen zich ook voor Waaks! aanmelden. Bent u nog geen Burgernet-deelnemer, dan kunt u zich zowel voor Waaks! als Burgernet aanmelden. Het aanmelden voor Burgernet loopt via www.burgernet.nl.