Raadsledenbijeenkomst Regio Amersfoort

Amersfoort – Kennis maken met elkaar en met het werk van Regio Amersfoort. Dat was het doel van de bijeenkomst die Regio Amersfoort op dinsdag 15 april organiseerde voor alle (nieuwe) raadsleden uit de samenwerkende gemeenten. Zo’n 125 raadsleden namen deel aan de bijeenkomst.

Tijdens de bijeenkomst benadrukten personen uit de regio het belang van de samenwerking in de regio. Met voorbeelden uit de praktijk onderstreepten ze hun verhaal.
Zo vertelde Ellen van der Vorst dat het voor een zorgverzekeraar als Achmea prettig is om op regionaal niveau zaken met gemeenten te kunnen regelen.
Harold Warmelink van de Flint: “We moeten aan de bak en met elkaar in gesprek om onze positie in Europa te behouden”.

Tijdens de bijeenkomst maakten de raadsleden uit de verschillende gemeenten ook volop gebruik van de gelegenheid om elkaar te leren kennen.

In Regio Amersfoort werken de gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Soest en Woudenberg – veelal aangevuld met Barneveld en Nijkerk – aan een gezamenlijke toekomst. Zonder doelgerichte aanpak van grensoverschrijdende vraagstukken in onze regio kan niet eenzelfde hoge kwaliteit geleverd worden voor alle inwoners en de economische motor van deze regio draaiende gehouden worden.