CultuurPlusDag in Theater de Speeldoos

Baarn – Vrijdag 9 mei a.s. vindt in Theater de Speeldoos een culturele dag plaats speciaal voor senioren. Het programma van de dag krijgt steeds meer kleur en invulling.

De organisatie heeft een gevarieerde dag samengesteld. Vanaf half elf ’s ochtends worden in het theater diverse activiteiten, workshops en lezingen aangeboden. Hiermee biedt Theater de Speeldoos een verzorgd dagje uit vol inspiratie, ontmoeting en “gezelligheid”. Kaarten voor de CultuurPlusDag zijn verkrijgbaar via het theater.

Programma
Onze bekende Baarnse Marijke Helwegen opent om 10.30 uur de dag op speciale wijze, waarna in de grote zaal de film ‘A Weekend in Paris’ te zien is. Na een gezamenlijke lunch in de Kleine Zaal, zijn er twee rondes met workshops, aangeboden door diverse Baarnse organisaties. De 80-jarige cabaretière Jacquelien de Savornin Lohman speelt vervolgens een korte voorstelling in de grote zaal. Met zijn allen wordt de dag afgesloten met een borrel in het theatercafé, waar ook gedurende de hele dag een informatieve markt is.

A Weekend in Paris
Tijdens de CultuurPlusDag beleeft het romantische filmdrama ‘A Weekend in Paris’ een exclusieve voorpremière in Baarn. Het verhaal gaat over het Britse echtpaar Nick (Jim Broadbent) en Meg Burrows (Lindsay Duncan) dat ter gelegenheid van hun 30-jarige huwelijk teruggaat naar Parijs, waar zij hun huwelijksreis beleefden. Ze herontdekken de stad, maar gaandeweg ook hun humor, hun fantasie en het plezier om samen te zijn.

Informatiemarkt
In het theatercafé vindt u diverse mensen en lokale organisaties die zich aan u presenteren. U krijgt er informatie en maakt kennis met onder andere de Seniorenraad Baarn, Volksuniversiteit Baarn, Stichting Sport en Bewegen Senioren Baarn (GALM en Sociaal Vitaal), Rabobank Soest-Baarn-Eemnes, schrijver Dick Kits, Meatersz, Wiet Kamp en Monuta – Ellen Spierenburg en Vier het Leven.

Workshops
Aan de start van de dag kan elke bezoeker een voorkeur aangeven voor workshops in de zalen van Theater de Speeldoos. In twee rondes kunt u kennismaken met diverse activiteiten in Baarn, waaronder een workshop creatief schrijven en porselein schilderen verzorgd door de Volksuniversiteit Baarn. Ook is er een meezing-demonstratie van Dagkoor Baarn, een kennismaking met yoga door Yoga “De Boom” Baarn en een workshop Mindfulness door Functionele Training Baarn. In de grote zaal wordt een lezing gegeven door René van den Beld (Café Pensée: ‘Vriendschap met vroeger’).

Cabaretoptreden
Vol humor én nostalgie zet de inmiddels 80-jarige Jacquelien de Savornin Lohman haar leven op de planken. Hoe serieus moet je het leven nemen als je tachtig wordt?
Jacquelien verliest vooral geen tijd en brengt een hilarische, korte cabaretvoorstelling in Theater de Speeldoos.

Informatie
De organisatie ligt in handen van Noëlle Sant, Kevin van den Berg, Donald Bleijleve en Francine Boske. Kaarten zijn € 19,50 per persoon, incl. welkomstdrankje, film, lunch, informatiemarkt, twee workshops naar keuze, cabaretvoorstelling en een afsluitende borrel. Kaarten zijn verkrijgbaar via Theater de Speeldoos; de theaterkassa is geopend op ma-wo-do-vr tussen 10.00 – 12.00 uur en bereikbaar via (035) 54 180 50 www.speeldoosbaarn.nl/podium-xtra.