‘Rondje Cultuur’ op 15 mei in de HILT Eemnes

Eemnes – Op 15 mei is het laatste ‘RONDJE CULTUUR’ van dit seizoen. ‘Last but not least’ De ingrediënten bij ‘Rondje Cultuur’ zijn een mix van cultuur, muziek en kunst, dusdanig anders ingevuld dat men ze moeilijk met elkaar kan vergelijken.

Dit ‘Rondje Cultuur’ wordt in ieder geval weer een avond vol verrassing en variatie. U bent welkom vanaf 19.30 uur in de Hilt, aanvang programma 20.00 uur. Deze avond is Gerard Beentjes de gastheer. Hij zal Kunsthistorica Diana Kostman, radio/tv maker Kick van der Veer samen met Maurice Hermans over Toon en zijn kleinkunst en de imker Kees Bakker aan u voorstellen

Kick van der Veer ontmoet Maurice Hermans
De liefde voor theater heeft Maurice Hermans (64) als kind al meegekregen van zijn ouders. Vanaf zijn 20e jaar assisteerde Maurice zijn vader Toon Hermans in zeven Onemanshows. Samen met zijn broers beheert hij het culturele erfgoed van Toon. Uit een mengeling van anekdotes, nieuwe en oude liedjes, distilleert hij in gesprek met radio/tv maker Kick van der Veer (o.a. Andermans Veren) verhaaltjes, die de herinneringen aan Toon Hermans levend houden.

Speciale gast is John van Elk. Meer dan 27 jaar was John de technische steun en toeverlaat van de Onemanshow. “Johnny, haal jij even het tennisracket uit de auto…” ligt nog bij velen onder ons vers in het gehoor. Misschien ziet u dit en meer fragmenten uit het omvangrijke oeuvre van een van de allergrootste theaterpersoonlijkheden van de vorige eeuw.
Diana Kostman vertelt o.a. over kunst in de sixties en de symboliek in de kunst.

Diana Kostman studeerde in 2004 af in de Kunstgeschiedenis en de Algemene Cultuurwetenschappen. Zij is gespecialiseerd in de moderne kunst en schreef haar doctoraalscriptie over de receptiegeschiedenis van de Pop Art. Haar interessegebied omvat echter de gehele kunstgeschiedenis. In 2006 richtte Diana haar eigen bedrijf Artemis Omnibus op. Enthousiast en vakkundig geeft zij kunsthistorische cursussen over diverse onderwerpen en schrijft zij teksten voor kunstenaars.

Tijdens het Rondje Cultuur vertelt zij over haar favorieten: de sixties met de Pop Art, mode, muziek en films en over Henri de Toulouse-Lautrec, kunstenaar uit de 19de eeuw. Misschien een vreemde combinatie maar de overeenkomst tussen Andy Warhol en de Toulouse Lautrec is groter dan u zou verwachten. De symboliek in de kunst intrigeert haar. Aan de hand van deze favorieten vertelt Diana wat haar vak inhoudt.

De bijen van Cees Bakker
‘Je bent een bezig bijtje!’ Een alom bekende uitdrukking.

Bijen zijn hele drukke en nuttige insecten. Bijen bestuiven immers de bloemen, bloemen vormen zaden en zaden vormen voedsel voor mens en dier. Belangrijk dus om de bijenpopulatie in stand te houden!

De 79 jarige Cees Bakker is al sinds 1950 lid van de Imkersvereniging Blaricum, Eemnes Huizen en omstreken. Het behouden van de bijenpopulatie en het bezig zijn met bijen is voor hem een pure hobby. Cees neemt ons mee in de fascinerende wereld van de honingbij en laat zien wat de Imkersvereniging Blaricum doet om de bijenpopulatie in stand te houden en wat voor lekkers je van honing kunt maken.

Na afloop kunt u nog napraten onder het luisteren naar achtergrondmuziek. De toegang is gratis. Kom op tijd, de zaal wordt voller en voller, dus vol = vol.