Bereikbaarheid tijdens Marathon Amersfoort

Amersfoort – Op zondag 15 juni vindt de ABN AMRO Marathon Amersfoort plaats. Het parcours verbindt het buitengebied in de Eemvallei en Coelhorst met de oude binnenstad van Amersfoort.

Belangrijk onderdeel van de route vormen de singels, waar bijna alle hardlopers op de verschillende afstanden de laatste kilometers afleggen voordat ze finishen op het Eemplein. Hierdoor zijn op 15 juni tussen 9.00 en 16.00 uur wegen afgesloten.

Naar schatting staan ruim 5.000 deelnemers aan de start op vijf verschillende afstanden en nog veel meer mensen komen als supporter naar het evenement. De organisatie roept iedereen op om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer, per fiets of lopend naar het start/finishterrein te komen.

Verkeer zondag 15 juni
Belangrijke straten en routes worden tijdelijk geheel of gedeeltelijk afgesloten voor al het verkeer. Het gaat hier om de Weverssingel, Zuidsingel, Westsingel en ‘t Zand in de binnenstad, de Industrieweg in Amersfoort-Noord bij industrieterrein De Isselt, de A.P. Hilhorstweg in Soest en de Monseigneur van de Weteringstraat in Hoogland-West. Woont u in Weerhorst/Coelhorst, de Architectenbuurt, Schothorst-Noord, Jericho en Jeruzalem of de Koppel? Houd dan rekening met ernstige vertraging als u ergens heen moet.

De Brabantsestraat en de Kwekersweg zijn onderdeel van het 5km en 10km parcours. Parkeer desnoods uw auto buiten de route zodat u gemakkelijk weg kunt komen. Als u het gebied uit moet, adviseren we u om voor 10.00 uur te vertrekken. Voor bewoners van de binnenstad binnen de singels is het advies dit al voor 9.00 uur te doen in verband met de opbouw. Naar verwachting zijn alle straten om 16.00 uur weer bereikbaar.

De bussen van Connexxion en de regiotaxi rijden via alternatieve routes. Houd rekening met vertraging.