Vrijwilligers promoten de STIP’s in Amersfoort

Amersfoort – Vanaf dinsdag 10 juni gaan STIP-vrijwilligers op verschillende locaties in Amersfoort de STIP’s promoten. Dit doen zij met flyers, een mobiel terras en vouchers voor gratis big shoppers.

Doel van deze promotieweek is om bewoners nog meer bekend te maken met de STIP en om de STIP-locaties Kruiskamp, Liendert, Schuilenburg, Hoogland en Soesterkwartier onder de aandacht te brengen.

De STIP is dé informatiewinkel in de buurt met alle informatie over wonen, welzijn, zorg, financiën, participatie en vrijwilligerswerk. In de STIP geven medewerkers advies en ondersteuning aan bewoners, jong en oud, die een (hulp)vraag hebben of zij wijzen de weg naar de juiste instantie. In de STIP is ook informatie te vinden over instellingen, verenigingen of activiteiten die in de buurt plaatsvinden. Inmiddels zijn er in Amersfoort vijf STIP’s geopend.

Begin 2013 hebben de raad en het college ervoor gekozen vier tot zes STIP’s in de wijk te openen als een basisvoorziening voor wijkbewoners. Door informatie, advies, hulp en zorg in de wijk te organiseren is het mogelijk om goed aan te sluiten bij de behoeften van bewoners. Dit sluit aan bij de brede maatschappelijke beweging rond de manier waarop zorg wordt georganiseerd. De gemeente opende vorig jaar september de eerste STIP in Kruiskamp en heeft na Liendert, Schuilenburg en Hoogland, op vrijdag 9 mei de vijfde STIP geopend in het Soesterkwartier.

De STIP is een initiatief van de gemeente Amersfoort en wordt uitgevoerd en vormgegeven door bewoners, vrijwilligers en de sociale partners van de stad Amersfoort.