Zomerexpositie-expositie BEL-Kantoor in het teken van Historische Kringen

Eemnes – Deze zomer is op het BEL-kantoor een bijzondere tentoonstelling te zien van de 3 Historische Kringen van Blaricum, Eemnes en Laren. Iedere Kring licht zijn eigen onderwerp uit.

H.K. Blaricum heeft gekozen voor het thema monumenten. Blaricum telt maar liefst 74 rijksmonumenten en 83 gemeentelijke monumenten. Diverse panden zijn door de hoge hagen niet meer te zien maar tijdens de expositie op het BEL-Kantoor kunt u deze panden toch bekijken.

H.K. Eemnes laat de geschiedenis van de middenstand zien en wat deze voor de geschiedenis van Eemnes heeft betekend. Uitgangspunt hierbij is het boek “Van ballenwinkeltjes tot Minnehof” door Henk van Hees.

H.K. Laren richt zich op de meer dan 250 jaar oude geschiedenis van het weven in het oudste dorp van het Gooi. Er wordt een inkijkje gegeven in de stoffige vlasateliers of de weverijen op de deel in de oude Saksische boerderijen.

De tentoonstelling wordt op 3 juli, om 17.00 uur, geopend door voormalig wethouder Leo Janssen en is tot en met 13 augustus te bezoeken tijdens kantooruren van het BEL- Kantoor aan de Zuidersingel 5 in Eemnes.