1e editie Tour Culinair Groene Vallei groot succes

Leusden – De eerste editie van de tour is een groot succes gebleken. Een kleine honderd deelnemers fietsten afgelopen zaterdag mee tijdens de 1e editie van de Tour Culinair Groene Vallei. Deelnemers waren enthousiast over zowel fietsroute als de culinaire proeverijen.

‘Wat een prachtig gebied is de Groene Vallei’ was een veelgehoord geluid. De organisatoren van de tour zijn ontzettend tevreden. ‘Wij kijken terug op een geweldige dag’ aldus Noëlle Brugman en Marina van Houte. Overal waar we kwamen, zagen we blije gezichten en kregen we enthousiaste reacties. ‘Goh ik dacht dat ik de omgeving wel al gezien had, maar heb zulke leuke nieuwe routes gefietst.’ zei een van deelnemers bij terugkomst in Hotel van der Valk.

De tour van totaal 42.5 kilometer ging langs vijf locaties; Vallei sport in Woudenberg, De Boerenstee in Woudenberg, Kookstudio de Riet in Leusden, Zorgboerderij het Paradijs in Barneveld en de Kopermolen in Stoutenburg. Overal kregen ze een proeverij van de boerderij aangeboden en bij de Boerenstee konden de deelnemers op de ‘Boergondische sferen’ langs alle kramen en wederom genieten van diverse streekmarkt proeverijen. Na afloop van de fietstour stond er bij hotel van der Valk een buffet klaar.

Komt er nu jaarlijkse n `Tour Culinair Groene Vallei?
‘Nou we gaan nu evalueren met elkaar, maar gezien de enthousiaste reacties die we van de deelnemers ontvingen, komt er zeker een editie 2015. Het wordt natuurlijk een uitdaging om dan weer zo`n mooie verassende tour uit te zetten, maar gezien onze omgeving moet dit geen probleem zijn. Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief op www.tourculinairgroenevallei.nl houden we je op de hoogte.