Babbelaar actief in Baarn

Baarn – Op dinsdag 15 juli werd een bewoonster van een woning op de Frans Halslaan gebeld door een onbekende man. Met een babbeltruc probeerde hij de vrouw uit de woning te krijgen, vermoedelijk met de opzet om haar spullen te stelen.

Rond 11.50 uur nam de onbekende man contact op met het slachtoffer en deed hij zich voor als medewerker van de gemeente. Hij deed voorkomen dat er een gaslek was en dat zij de woning moest verlaten. Haar waardevolle spullen moest zij in een tas verzamelen. De vrouw vertrouwde het niet en vroeg om een telefoonnummer waarop zij hem kon terugbellen. Dit werd uiteraard niet verstrekt.

Waarschuwing
Het verhaal dat gisteren werd opgehangen is niet uniek en is het verleden vaker gebruikt. De politie vermoedt dat een babbelaar dit verhaal opnieuw gebruikt om bewoners uit hun huis te krijgen en kostbare spullen te ontvreemden. De politie waarschuwt voor deze methode en adviseert met klem om niet in te gaan op het verzoek de woning te verlaten. Mocht dit zich bij u voordoen, dan kunt u dat melden via www.politie.nl of via het telefoonnummer 0900-8844.