Gooische vrouwen en verre reizen tijdens BEL-Art expositie

Eemnes – Op 11 september wordt, door wethouder Tijmen Smit, om 17.00 uur de 21e BEL-Art tentoonstelling geopend met werken van Marjolein Schiffers, Lillian Hesp –Tsjeng en Gloria Mulder-May.

Het werk van Marjolein Schiffers bestaat uit tekeningen van vrouwelijke naakten aangevuld met schilderijen van vrouwen en geabstraheerde landschappen. Haar kunst is uitbundig en expressief met warme, intense kleuren als rood en oranje. Inspiratie haalt zij uit haar directe woonomgeving: het landschap rond Laren, de eindeloos winkelende vrouwen in het dorp, maar ook thema’s als eenzaamheid en kwetsbaarheid.

Lilian Hesp-Tseng is al meer dan 20 jaar actief als keramist en beeldhouwer. Begonnen als keramist met gebruiksvoorwerpen als schalen en vazen, is haar interesse meer verschoven naar boetseren en hakken uit steen en hout. Het werk staat dicht bij haar eigen beleving. Inspiratie komt uit de yoga, muziek en reizen.

Gloria Mulder- May is Australische van geboorte en woont sinds 1975 in Nederland. Zij heeft een gevarieerde opleiding gevolgd in beeldhouwen, tekenen en schilderen. In haar werk zie je haar inspiraties terug die ze heeft opgedaan gedurende haar lange verblijf in het buitenland. Haar werk is abstract en zij werkt veel met gemengde techniek in aardkleuren.
De tentoonstelling is tot en met 22 oktober te bezichtigen tijdens kantooruren van het BEL- Kantoor aan de Zuidersingel 5 in Eemnes.