‘Rondje Cultuur’ weer van start in Eemnes

Eemnes – Op donderdagavond 18 september start Rondje Cultuur met een nieuwe serie avonden met verhalen over kunst en cultuur en met muziek.

Dit alles wordt gebracht door mensen uit Eemnes en omgeving. Iedere derde donderdagavond van de maand bent u vanaf 19.30 uur van harte welkom in De Hilt, het programma start stipt om 20.00 uur en eindigt om 22.00 uur. De toegang is gratis. Het programma op deze eerste avond is wederom zeer gevarieerd:

De weg van een wereldkampioen
Deze zomer werd het Nederlands elektrisch rolstoelhockeyteam wereldkampioen. Bondscoach Paul Mennink vertelt hoe hij de groep van spelers heeft gevormd tot een prestatie gedreven team. “Met name de elementen teamdynamiek en teamvorming pas ik toe op mijn spelersgroep. De ontwikkeling van mijn spelers, als mens en als hockeyer, staat centraal”, aldus Paul.

BUE
Al zou je dat bij het horen en zien niet denken, bestaat de Band Uit Eemnes -kortweg BUE- pas vanaf 2013. Zoals wel vaker in Eemnes gebeurd, is de band ontstaan naar aanleiding van de Koninginnedagviering op de Wakkerendijk. Dan begrijpt u al dat het repertoire bestaat uit vrolijke en herkenbare muziek. De band komt bijeen voor bijzondere gelegenheden en Rondje Cultuur is dan ook zeer vereerd dat zij deze avond voor u willen optreden.

Typologie in portret
Janine Boot heeft zich gespecialiseerd in het portretteren van vrouwelijk schoon in magisch realistische beelden. De portretten hebben een diepere achtergrond welke hun oorsprong vinden in de mythologie, psychologie, astrologie, planethologie en morfologie. Na bestudering van deze wetenschappen heeft Janine 8 archetypen omschreven en werkt zij haar portretten uit naar deze theorie. Zij werkt thans aan een boek over dit onderwerp en bij Rondje cultuur slaat zij als het ware de eerste pagina’s open.