Gemeente Amersfoort verwijdert 336 bomen om veiligheidsredenen

Amersfoort – De gemeente Amersfoort laat elke vier jaar de kwaliteit van alle 75.000 gemeentelijke bomen onderzoeken op gezondheid en gebreken.

Uit de inspectie blijkt dat omwille van de veiligheid 336 bomen, verspreid in de hele stad, moeten worden gekapt. Hiervoor wordt binnenkort een kapvergunning aangevraagd. De boominspectie duurt nog tot eind van dit jaar.

Zeven gecertificeerde boominspecteurs controleren de bomen of zij een gevaar kunnen opleveren bijvoorbeeld bij harde wind. Zo heeft de gemeente de conditie van de bomen goed in beeld en grijpt in als dat nodig is. Alle gegevens worden vastgelegd en elke boom heeft z’n eigen boompaspoort. Een deel van deze inspectie is inmiddels uitgevoerd.

Publicatie kapvergunningen
De aanvragen voor de kapvergunningen worden binnenkort per wijk in de gemeentelijke Stadsberichten in De Stad Amersfoort gepubliceerd. Zo’n vergunning heet officieel een omgevingsvergunning. Zodra de gemeente deze omgevingsvergunning verleent, wordt dit besluit ook in de Stadsberichten gepubliceerd. Daarna is het mogelijk om binnen zes weken bezwaar te maken. Informatie hierover staat bij de publicatie in de Stadsberichten.