Meer beweging in Amersfoort door beweegrondjes

Amersfoort – In Amersfoort worden in de komende maanden op tien verschillende plekken beweegrondjes aangelegd. Bij het startpunt van ieder beweegrondje staat een bord met de route.

En tijdens de route staat iedere 500 meter een markering aangegeven. Met het beweegrondje worden mensen uitgenodigd om een rondje te wandelen, joggen of hard te lopen.

Dinsdag 23 september wordt het eerste beweegrondje in gebruik genomen. Het bord met start- en eindpunt staat bij de Amersfoortse Kei (aan de Arnhemseweg / Stadsring). Het rondje loopt via het Zocherplantsoen.

Wethouder Hans Buijtelaar: “In het Amersfoortse sportbeleid is een van de ambities om op een laagdrempelige manier zoveel mogelijk Amersfoorters aan het bewegen te krijgen. Door ook in de openbare ruimte gelegenheid te bieden om te kunnen sporten, nodigen we meer mensen uit mee te doen. In goede samenwerking met de loopwereld en het bedrijfsleven kunnen we dit project realiseren.”

In de komende maanden worden er nog negen routes aangelegd, verspreid over heel Amersfoort. De routes variëren van twee tot negen kilometer.