Amersfoort viert Dag van de Mantelzorg met workshops

Amersfoort – Amersfoorters die voor een naaste zorgen, zijn op donderdagmiddag 13 november van harte welkom bij de Dag van de Mantelzorg. Het Steunpunt Mantelzorg van stichting Ravelijn viert deze dag met vier verschillende workshops in Stadscafé De Observant.

Tijdens de Dag van de Mantelzorg is er in het hele land aandacht voor de 2,6 miljoen Nederlanders die intensief zorgen voor een naaste. In Amersfoort biedt het Steunpunt Mantelzorg een gevarieerd programma waarin mantelzorgers zelf een actieve rol spelen. Zij gaan in gesprek met de gemeente, doen ideeën op over vrijwillige inzet of gaan creatief aan de slag. De middag wordt afgesloten met een borrel en een hapje.

Over de workshops:
Workshop 1: Ondersteunen en waarderen van mantelzorg
Wethouder Fleur Imming en beleidsadviseur Rens Groosman gaan met de mantelzorgers in gesprek over de ondersteuning die zij nodig hebben in de veranderende samenleving. Wat vinden de mantelzorgers belangrijk? En waarover maken zij zich zorgen?
Workshop 2: Wehelpen.nl
Coen van de Steeg weet als geen ander wat mantelzorg inhoudt. Samen met twee anderen bedacht hij een online marktplaats voor vraag en aanbod rondom zorg. Hij geeft een presentatie over deze website wehelpen.nl.

Workshop 3: Vrijwilliger in huis
Ravelijn zet vrijwilligers in om mantelzorgers wat te ontlasten. Wat kan een vrijwilliger in een mantelzorgsituatie betekenen? Irma Janssen en Firiël Suijker, consulent informele zorg bij Ravelijn gaan hierover met de mantelzorgers in gesprek.

Workshop 4: Pasteltekenen aan de hand van het thema ‘ritme’
Alles in het leven heeft een ritme: de biologische klok, de ademhaling, nacht en dag. Luisteren naar deze ritmes geeft kracht en harmonie. Mantelzorgers tekenen aan de hand van dit thema onder leiding van kunstzinnig therapeute Marion Noordstar.

Praktische gegevens
Datum: donderdag 13 november 2014
Tijd: 13.00-17.00 (zaal open vanaf 13.00 uur)
Locatie: Stadscafé De Observant, Stadhuisplein 7, Amersfoort
Entree: Gratis