Conny Hopman exposeert in gemeentehuis Bunschoten voor het Hospice

Bunschoten – Schilderes Conny Hopman-van Dijk exposeert haar werk van 1 november tot januari 2015 in het gemeentehuis te Bunschoten.

Conny schildert al 25 jaar en creëerde in die tijd een groot aantal schilderijen in diverse stijlen, van abstract tot realistisch en vaak ook humoristisch. De schilderes besloot spontaan om de gehele opbrengst van verkoop van haar werk te doneren aan Hospice Nijkerk.

Conny werd geboren te Utrecht en woont al 41 jaar in Bunschoten. Schilderen is haar grootste hobby. Ze volgde in de loop der jaren cursussen in aquarellen, portretschilderen en olieverf. Veel leerde ze ook door veel te oefenen. Tegenwoordig werkt ze graag met acrylverf. Dat oefening letterlijk kunst baart, kunnen bezoekers nu zelf beoordelen.

Van al die jaren schilderen is een grote verzameling ontstaan. In vele kleuren en stijlen, van abstract tot realistisch. Bijzonder is de humor in een aantal werken, zoals de moderne interpretaties van oude meesters. Een aantal schilderijen van eenzelfde serie is voorzien van bijzondere houten lijsten, door de echtgenoot van Conny met veel precisie gemaakt. Nichtje Sabine Hopman fotografeerde het werk en maakte – in de vorm van een fotoboek – een overzicht. Dit boek is tijdens de expositie aanwezig om door te bladeren door bezoekers.

Opbrengst voor Hospice Nijkerk
Toen de schilderes van de Gemeente Bunschoten een uitnodiging kreeg om haar schilderijen tentoon te stellen, besloot ze dat bij verkoop van werk, de hele opbrengst naar Hospice Nijkerk zou gaan. “Ik vind het belangrijk dat mensen in hun laatste levensfase alle aandacht en verzorging krijgen die zij nodig hebben”, zo motiveert zij deze keuze.
– See more at: http://www.presstige.biz/persberichten/223#sthash.VRFMZCEF.dpuf