Derby SEC Soest – Vliegdorp belooft spektakel

Soest – De enige echte voetbalderby in Soest is dit seizoen de ontmoeting tussen SEC en Vliegdorp op zaterdag 1 november aanstaande.

Door het kampioenschap en de promotie van het eerste elftal van vv SEC vorig seizoen komen de verenigingen nu in de(zelfde) derde klasse uit en staan ze volgende week tegenover elkaar.

Beide ploegen hebben de punten hard nodig om weer omhoog te kijken.
SEC, dat na een wat ongelukkige start in de laatste twee wedstrijden twee klinkende overwinningen behaalde, is duidelijk in de ‘winning mood’ en lijkt natuurlijk het thuisvoordeel te hebben. Coach René Ribberink van SEC is echter nog niet zeker van winst: ‘Vliegdorp heeft een goede selectie met veel individuele kwaliteit. Doordat ze spelers misten staan ze momenteel echt te laag. Bovendien hebben ze de meeste punten behaald in uitwedstrijden.’

Toch ziet de succesvolle SEC trainer de wedstrijd met vertrouwen tegemoet: “Ons collectief is een belangrijk wapen. Er wordt met veel inzet getraind en de ziekenboeg raakt langzaam leeg!”

Niet alleen op het veld belooft het een spektakel te worden, ook buiten het veld. Het bestuur van SEC verwacht weer veel publiek. “Het wordt een gezellige pot met veel sfeer,” aldus voorzitter Bren Bijlard.
De aftrap van SEC – Vliegdorp aan de Bosstraat-West is om 14.00 uur.