Cultuursymposium ‘Get your act together’ in Amersfoort

Amersfoort – Een cultuursymposium in het teken van samenwerking: Get your act together, waarom moeilijk doen als het samen kan.

Ruim vijftien sprekers verzorgen inspirerende sessies over culturele projecten in Amersfoort, Nederland én daar buiten. Het (Amersfoortse) culturele en creatieve veld is op vrijdag 14 november van harte welkom in het Eemhuis.

De gemeente Amersfoort organiseert deze dag om cultureel ondernemerschap te stimuleren en het culturele klimaat in Amersfoort te versterken. Tijdens de dag zijn volop momenten om te netwerken.

New York, Londen en Helsinki
Hoe doen ze het in het buitenland, in New York, Londen en Helsinki? In Tivoli Vredenburg zijn drie muziekorganisaties opgegaan in één. Op basis van buitenlandse voorbeelden zijn aanbevelingen gedaan om het een succesvol geheel te maken.

Be hungry & get fed
Het format B hungry & get fed helpt deelnemers hun idee op een hoger niveau te tillen. Met de gezamenlijke denkkracht van de zaal ervaren de aanwezigen hoe je een plan of idee in beweging brengt. In kleiner verband wordt ingegaan op individuele cases.

Inspiratiesessies
Verspreid over de dag zijn er inspiratiesessies. Over samenwerking tussen kunstenaars en bewoners, het bedrijfsleven, uitvinders, vluchtelingen of verzorgingshuizen. Over manieren om ook andere doelgroepen te bereiken.

Sprekers
Paul Adriaanse (USBO Advies), Marlies Leupen (strategisch adviseur), Harmen Zijp + Diana Wildschut (De War), Wieke ten Cate (Ten Cate Theater), Hassan Elammouri (ArteGanza), André van ’t Erve en Bert van Lienden (Volksopera), Noortje Kessels (Literaire Salon), Monique Dirven (gemeente Utrecht), Ronald Besemer (Corio), Dorothe Lucassen (Het Wilde Westen), Bas Morsch en Leon Caren (We Are Public), (Art Rocks), Bright O. Richards (New Dutch Connection).

Meer informatie
Het symposium vindt plaats op vrijdag 14 november in het Eemhuis,van 9.00 tot 17.30 uur. Kosten € 25,-. Meer informatie en aanmelden (uiterlijk 7 november) via: www.amersfoort.nl/cultuursymposium.