School voor Economie en Ondernemen organiseert ’Week van het Ondernemen’

Amersfoort – De School voor Economie en Ondernemen organiseert in de week van 10 tot 14 november de ’Week van het Ondernemen’.

In deze week worden studenten en docenten uitgedaagd om op zoek te gaan naar waar hun passie ligt, maar vooral naar hoe ondernemend zij zijn. Initiatiefnemer van deze week is de Vereniging Amersfoortse Bedrijven (VAB) en op verzoek van de VAB is MBO Amersfoort en de overige ROC’s enthousiast van start gegaan met de invulling van deze week.

Op maandag 10 november geeft Pim van de Berg, wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling en Projecten, Cultureel klimaat en Stadshart de aftrap gevolgd door een talkshow met ondernemers. Op dinsdag en woensdag kunnen de studenten diverse workshops, presentaties en gastlezingen volgen die worden gegeven door en bij ondernemers uit Amersfoort. Ondernemers die o.a. hun medewerking hebben toegezegd zijn Mercure Urval, Matchpoint, Good Company, Gemeente Amersfoort. Voor het complete overzicht van de workshops zie: www.schoolvooreconomieenondernemen.nl.

Gastsprekers inspireren studenten en docenten met hun verhaal over onder andere ondernemen, netwerken, kansen zien, maar vooral ook kansen benutten. Studenten vergroten hiermee niet alleen hun kennis, maar krijgen ook een unieke kans om eens achter de schermen te kijken bij lokale ondernemers. De afsluiting van deze week is op donderdag 13 november. Pascalle Brokx, voorzitter van de VAB, doet dit middels een voordracht over ‘het belang van netwerken’.

De ‘Week van het Ondernemen’ is een samenwerking tussen het Hoornbeeck College, ROC Midden Nederland en MBO Amersfoort en wordt een jaarlijks terugkerend evenement.

10 november 14.00 uur is de kick-off bij Holland Opera in de Veerensmederij in Amersfoort. De feestelijk afsluiting vindt plaats 13 november om 15.00 uur bij MBO Amersfoort, Leusderweg 34.