Prins Wulf draagt stokje over

Amersfoort – Afgelopen zaterdagavond werd het carnavalsseizoen afgetrapt met de bekendmaking van de nieuwe Prins der Eemschuumers. Prins Wulf en zijn adjudanten moesten het stokje na een goed jaar doorgeven.

De Prinsenwissel in ’t Zottenhok, zoals de residentie van de prins in carnavalstijd heet, werd goed bezocht.

Eerst werd er natuurlijk op passende wijze afscheid genomen van de huidige Prins en zijn twee adjudanten. Ook raadslid Jesse van Lierop verliet na jaren trouwe dienst de raad. Daarna was het hoog tijd om oude en nieuwe raadsleden het podium op te hengelen. Alle mannen droegen een spongebob-masker en een poncho. Dit zorgde voor spanning, want wie zat er onder dat masker? Eén voor één stapten ze het podium op.

Het podium was prachtig blauw versierd met allemaal visjes. Dit gaf toch wel te denken. Wie van de raadsleden is er zo met water bezig? De muziek ging een tandje luider, er was tromgeroffel en daar was de nieuwe prins: Bryan van Middelaar samen met adjudant Ronald van Wee en hofdame Ellen de Ridder. Hierna las Prins Bryan zijn proclamatie voor en maakte zijn thema bekend ‘Prins Bryan duikt avontuurlijk het carnaval in’. Vanzelfsprekend werd er afgesloten met een lange polonaise.