Expositie Joke Rijneveen bij De Oude Viltfabriek in Amersfoort

Amersfoort – Op zondag 16 november start in De Oude Viltfabriek de KunstKijkRoute-expositie van de Amersfoortse schilderes Joke Rijneveen.

De ambachtelijke schilderijen van Rijneveen lijken zich in een andere tijd af te spelen. Als je verder kijkt en de tijd neemt worden de verhalen onthuld. Vanaf 13.00 uur is iedereen welkom bij Eemlandse Koffietafel van De Oude Viltfabriek en om 13.30 uur wordt de expositie geopend. om 15.00 uur zal ze zelf vertellen over haar werk.

Het eerste dat opvalt bij het werk van Joke Rijneveen is het ambachtelijk schilderen. Je ziet de letterlijke en figuurlijke gelaagdheid van haar werk. Deze ruimte wordt onder andere gecreëerd door de lichtwerking binnen de schilderijen. En figuurlijk: kijk en ervaar zelf de weergegeven situaties en thematiek. De landschappen die Joke Rijneveen schildert, zijn verstild en verlaten. Haar portretten tonen niet de mooiste mensen en zij lijken niet altijd gelukkig. Toch slaan ze zich door het leven heen en houden ze zich staande.

Expositiedagen: zondag 16 november 13.00 – 17.00 uur, vrij toegankelijk. 17 oktober – 22 december, op afspraak.