Zijde beschilderen in Toon Hermans Huis Amersfoort

Amersfoort – Dinsdagmiddag 2 december 2014 start de tweedelige workshop zijde beschilderen in het Toon Hermans Huis Amersfoort (THHA). In deze workshop kunnen mensen die met kanker te maken hebben kleur geven aan hun gevoel en daarmee ontspanning vinden.

Speciale effecten geven verrassend resultaat. Door de natuurlijke eigenschappen van zijde, is het een prachtig materiaal om op te aquarelleren. De verf lijkt als vanzelf over de stof te kruipen. Kleuren worden heel intens en vloeien in elkaar over, wat spectaculaire tinten oplevert.

Bij de in deze workshop gebruikte techniek span je de zijde op een raam en ga je aan de slag met zijdeverf en penselen. Met maizena en alcohol kun je speciale effecten bereiken, en uiteindelijk fixeer je het resultaat met een föhn. Verrassend resultaat gegarandeerd!

Kleur je gevoel op zijde
In deze workshop ga je vrij, zonder aan het resultaat te denken, zijdestof beschilderen. Met de kleuren geef je expressie aan je gevoel, en kom je tot een bijzondere creatie die helemaal uniek is.

Nancy Engwerda
De workshop wordt geleid door Nancy Engwerda. Zij heeft veel ervaring met verschillende textiele werkvormen, en verzorgd regelmatig diverse workshops in het Toon Hermans Huis Amersfoort.
Datum: 2 en 9 december 2014
Tijd: 13.30 – 16.00 uur
Kosten: € 10,- voor beide dagen
Waar: Regentesselaan 39, tegenover CS Amersfoort

Aanmelden kan telefonisch via 033-4655227 of per email via info@thha.nl.
Voor meer informatie over het Toon Hermans Huis Amersfoort en de activiteiten die er plaatsvinden: www.thha.nl