ZV Hoogland breidt voorsprong verder uit

Amersfoort – Er staat dit seizoen geen maat op de zwemploeg van ZV Hoogland in de competitie. In Culemborg zwom de ploeg van hoofdtrainer Dick Kampman afgelopen zondag verder weg bij de concurrentie, en breidde de Hooglanders hun voorsprong op hun naaste belagers uit tot een schier onoverbrugbare marge.

Met nog drie wedstrijden te gaan lijken de Highlanders zich al op te kunnen gaan maken voor een kampioenschapsfeest, op 29 maart bij de afsluitende wedstrijd in in Amersfoort.

In Culemborg waren de Hooglanders goed voor liefst 46 nieuwe persoonlijke records, waarbij over de volle breedte goed werd gepresteerd. Opnieuw waren het de jeugdzwemmers Tim Tielkemeijer, Elenya Akyurek, Jort Snippe, Esmee Dijkstra en Sanne Zondervan die in blakende vorm naar forse persoonlijke records zwommen op al hun starts.

Dat goede voorbeeld werd opgevolgd door Vincent Putman, Anniek Reuijl, Dan Doan, Anika van Gessel, Richelle Jongejan, Ryan de Boer en Sjoerd Luijckx, die allen eveneens goed waren voor 2 of meer tijdsverbeteringen.

Naast de individuele prestaties en de goede vorm, bleek het ook met het teamgevoel wel goed te zitten. Onder luide aanmoedigingen zwom de heren estafette, bestaande uit Bas Dries, Jeffrey Breedijk, Stephan Putman en Yuri van Omme onbedreigd naar de zege op de 4×50 meter vrije slag. Ook de minioren mix estafette met Tim Tielkemeijer, Elenya Akyurek, Sven Grasmeijer en Esmee Dijkstra kon op flinke support rekenen, waardoor de jonge Hooglanders boven zichzelf uitstegen en in 2:37,10 op dezelfde afstand verrassend als eerste aantikten.

Na twee van de vijf competitierondes geldt ZV Hoogland als absolute titelfavoriet, en sluit zij 2014 af als winterkampioen. Op zondag 18 januari mogen de Highlanders proberen hun ongeslagen status in de competitie te behouden; dan vormt zwembad De Kwakel in Utrecht het decor voor de derde competitie wedstrijd van de deze zomer opgerichte vereniging.