Duidelijkheid over bestemmingsverkeer de Laak via Zevenhuizerstraat

Bunschoten/Amersfoort – Burgemeester Bolsius (Amersfoort) en Burgemeester Van de Groep (Bunschoten) hebben vandaag met bewoners van de Zevenhuizerstraat gesproken over het bestemmingsverkeer voor verbreding van het riviertje de Laak. Hierbij stond de verkeersveiligheid voorop.

In het gesprek zijn alle belangen en bezwaren afgewogen en is gekeken naar een veilige en effectieve oplossing. De uitkomst is dat het bestemmingsverkeer op werkdagen tussen 9.00 en 15.00 uur via de Lindeboomseweg en Zevenhuizerstraat rijdt met een maximum snelheid van 30 km per uur.

Op woensdag rijdt het bestemmingsverkeer alleen tussen 9.00 en 12.00 uur via deze Zuidroute. Met de inzet van verkeersregelaars wordt gezorgd voor extra toezicht. Buiten deze tijden om wordt gereden via de Noordroute die loopt via de A1, Nijkerkerweg en Zevenhuizerstraat.

Ingangsdatum 1 december
De nieuwe afspraken worden volgende week verder opgepakt met de aannemer en het waterschap Vallei en Veluwe. Daarnaast worden buurtbewoners geïnformeerd. De verwachting is dat het bestemmingsverkeer vanaf maandag 1 december via de nieuwe route rijdt. Tot die tijd gaat al het bestemmingsverkeer via de A1. Op de kruising Nijkerkerweg, Zevenhuizerstraat blijft een verkeersregelaar staan om toezicht te houden op de verkeersveiligheid. Na 1 december wordt de verkeersdruk op de Zevenhuizerstraat verdeeld over de Noord- en Zuidroute.

Project Laakzone
Het waterschap Vallei en Veluwe verbetert de kades langs de Laak. Daarnaast wordt de Laak verbreed tussen de Achterhoekerweg en de Nijkerkerweg. Het werk maakt onderdeel uit van het project Laakzone waarin de gemeente Amersfoort, Bunschoten, Nijkerk, provincie Utrecht en het waterschap samenwerken aan de recreatieve ontwikkeling van de Laakzone.

Foto: Bob Offringa