Werkzaamheden Heideweg en omgeving van start in Soest

Soest – Maandag 26 augustus 2013 start aannemersbedrijf Van Oostrum Westbroek B.V. met de herinrichting van de Heideweg, Dennenweg, Sparrenlaan en Braamweg.

Hiermee willen wij de verkeersveiligheid in deze straten verbeteren. Tegelijkertijd worden ook werkzaamheden aan het riool en de kabels en leidingen in de grond opgepakt. We proberen de duur van de overlast voor bewoners en het verkeer zo kort mogelijk te houden. Het is de bedoeling dat de werkzaamheden eind dit jaar zijn afgerond.

De Heideweg, Dennenweg, Sparrenlaan en Braamweg liggen in een 30 km-zone, maar de straatinrichting zorgt er niet voor dat het gemotoriseerd verkeer voldoende wordt afgeremd. Daarom zijn we vorig jaar gestart met een participatietraject om samen met bewoners de nieuwe inrichting te bepalen. Begin dit jaar is het definitief ontwerp vastgesteld en is gestart met de voorbereiding van de werkzaamheden.

Wat verandert er?
De kruispunten worden opnieuw ingericht. Ze worden haaks en daarmee kleiner. Dit remt de verkeerssnelheid af. Ook de voorrangsituaties worden hierdoor overzichtelijker, wat de verkeersveiligheid ten goede komt.
De herinrichting biedt ons de mogelijkheid om de op de planning staande rioleringswerkzaamheden op een gedeelte van de Heideweg naar voren te schuiven. Hierdoor is er budget om dit weggedeelte ook tegelijk opnieuw in te richten. Zo komen er drempels en worden de kruisingsvlakken verkleind.

Meerdere vliegen in één klap
Ook de verschillende leveranciers van bekabeling in de grond zullen met de start van de herinrichting verschillende werkzaamheden oppakken. Binnen de werkgrenzen van de herinrichting liggen namelijk verouderde kabels- en leidingen. Vitens is verantwoordelijk voor de waterleidingen en Stedin is verantwoordelijk voor het netwerk voor gas en elektriciteit. Deze bedrijven hebben ons laten weten deze kabels en leidingen te willen vernieuwen.

Doordat op sommige plekken het wegprofiel wordt aangepast, staan op een aantal plaatsen de lichtmasten in de weg. Deze lichtmasten leasen wij van Citytec, dat vanwege de aanpassingen in dit gebied een nieuw verlichtingsplan heeft gemaakt. De meeste lichtmasten worden gedurende de tijd dat de aannemer aan het werk is, vervangen, een aantal lichtmasten krijgt een andere plek.

Fasering en planning
De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd. Op onze website vindt u hiervan een overzicht. De aannemer begint als eerste met het weggedeelte van de Heideweg tussen de Plasweg en Sparrenlaan.
De verwachting is dat bij goed werkbaar weer de werkzaamheden eind december 2013 zijn afgerond. Slecht weer kan de uitvoering van de werkzaamheden vertragen.

Beperkte bereikbaarheid
Gedurende de werkzaamheden zijn de verschillende wegvakken gedeeltelijk of helemaal niet bereikbaar en daardoor niet toegankelijk voor (doorgaand) verkeer. Ook kan het voorkomen dat bewoners gedurende een periode niet met de auto bij of voor hun woning kunnen komen. Bewoners zijn hierover geïnformeerd.