Actie rondom woninginbraken in Bunschoten

Bunschoten-Spakenburg – De politie hield op dinsdag 2 december een actie in het kader van inbraakbestrijding en -preventie.

In de avonduren, tussen 18.15 uur en 20.45 uur, hebben agenten actief burgers aangesproken in risicowijken, voornamelijk gelegen in Bunschoten aan de Westsingel. Na een analyse van de afgelopen maanden blijkt dat in deze wijken veel wordt ingebroken en dat inbrekers vaak via de achterkant de woning binnengaan.

Agenten hebben ondermeer gekeken of bewoners hun tuinpoorten afsloten. Het bleek dat meerdere poorten openstonden en dat slechts één van de gecontroleerde poorten op slot zat. Ook was niet altijd tuinverlichting aanwezig. Wat de agenten daarnaast zagen was dat fietsen, die aan de aan de voorkant van het huis gestald stonden, vaak niet op slot zaten.

Bewoners hebben positief gereageerd op de actie. U kunt zelf veel doen om woninginbraak te voorkomen. Maak het de dief niet te makkelijk. Zorg voor goede sloten, sluit deuren en ramen als u van huis gaat en laat geen sleutels aan de binnenkant van de deur zitten. Ziet u een woninginbraak gebeuren, bel dan direct 1-1-2.