Snoei bomen in Soesterberg start in februari

Soest – Dit jaar worden alle gemeentelijke bomen in Soesterberg gesnoeid. Dat gebeurt door de gespecialiseerde boomverzorgers van de firma Eemfors in opdracht van de gemeente. De bomen worden ook gecontroleerd op stabiliteit en mogelijke zwamaantastingen door het bomenadviesbureau Boomtotaalzorg.

Goed boombeheer is van belang voor het straatbeeld, de gezondheid van de bomen en natuurlijk ook voor de veiligheid van de omgeving. Daarom worden in de gemeente Soest bomen eens in de vijf jaar gesnoeid en gecontroleerd. Elk jaar is een ander deel van de gemeente aan de beurt en in 2015 is dat dus Soesterberg. De werkzaamheden beginnen in de eerste week van februari.

Bij de snoeiwerkzaamheden wordt natuurlijk rekening gehouden met de flora en faunawet. Dit betekent dat bomen met nesten of verblijfplaatsen van vogels later in het seizoen worden gesnoeid. Om bomen ruimte te geven, zal hier en daar gedund worden. Indien nodig wordt een kapvergunning aangevraagd.

Het snoeionderhoud geldt niet voor bomen op zogenaamde mandelige paden, dat zijn paden aan de achterzijde van woningen die in eigendom zijn van meerdere bewoners. Die bewoners moeten het onderhoud van dergelijke bomen zelf doen of regelen. Het is in de praktijk gebleken dat dit niet altijd bij iedereen bekend is, waardoor er soms onveilige situaties kunnen ontstaan.

Twijfelt u of een bepaalde boom in de openbare ruimte van de gemeente is of van uzelf en uw buren? Of heeft u andere vragen over boombeheer? Dan kunt u contact opnemen met de gemeentelijke boombeheerder, de heer Luc Noordman. Dit kan via ons Meldpunt Woonomgeving: 035 – 60 93 411 of via email: postbus2000@soest.nl