Carnavalsweekend bij ’t Zandkruuersgat in Hoogland

Amersfoort – Voor de 39ste keer organiseert carnavalsstichting de Eemschuumers de carnavalsoptocht in Hoogland. Dit jaar vindt de optocht plaats op zondag 15 februari. Prins Bryan zwaait de scepter en ‘duikt avontuurlijk het carnaval in’.

In Hoogland wordt elk jaar tijdens carnaval alles uit de kast gehaald. Straten worden versierd, spetterende grote en kleine wagens gebouwd en de mooiste outfits worden bij elkaar gezocht. De optocht is misschien wel het hoogtepunt van het carnavalsweekend met al die enthousiaste deelnemers. Ieder jaar trekt de optocht ruim 50.000 tot 55.000 toeschouwers, die vaak van heinde en verre komen. En dat is niet voor niets, want ook dit jaar doen er weer meer dan vijftig deelnemers mee aan de optocht.

Mocht u willen komen kijken, dan is het goed om te weten dat de optocht start om 13.00 uur op de hoek Molenweg-Hamseweg in Hoogland (gem. Amersfoort). Vanaf hier volgt de optocht de Hamseweg, Zevenhuizerstraat, Esdoornlaan, Acacialaan, Plataanweg, Zevenhuizerstraat en de Kerklaan. Het eindpunt is bij de St. Martinuskerk. Aansluitend is er voor donateurs en optochtdeelnemers “Groot carnaval” in ’t Zottenhok en wordt op aangeven van een onafhankelijke jury de prijzen aan de deelnemers uitgereikt.

De avonden
Natuurlijk staat er nog veel meer op de agenda van de Eemschuumers. De jongerenraad trapt het carnavalsweekend af op vrijdag 13 februari met als thema “Flowerpower”. Alles wordt uit de kast gehaald om ’t Zottenhok terug te brengen naar de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw. Wijde pijpen, felle kleuren en haarbanden. Alles kan en alles mag deze avond. Op zaterdagavond gaan wij met zijn allen diepzeeduiken. Zanger Blinde Ed zal voorgaan en de Deurzakkers staan stevig aan het roer. Dat wordt een woeste avond!

De Prins en zijn adjudanten vergeten natuurlijk de allerkleinste niet. Op maandagmiddag komen zij gezellig polonaise lopen en dansjes maken met de kinderen. Ook neemt de Prins alle tekeningen in ontvangst en zal er een prijs zijn voor wie het mooist verkleed is.
Wolter –Ik heb de hele nacht liggen dromen- Kroes komt ’s avonds de ingedutte volwassenen weer wakker schudden. De band Gewoon Jansen zorgt er ook voor dat je moeilijk stil kan blijven staan. De avond duurt tot en met 23.00 uur, dus de volgende dag kan iedereen weer fris naar het werk.

Op dinsdagavond kan er als afsluiter samen met de Prins gegeten worden tijdens het Prinsenmaal. Even een rustmomentje, om daarna met een goed gevulde buik nog één keer door te zakken tot twaalf uur. We hebben een lekker vol carnavalsweekend en met zijn allen gaan we er een gezellig boel van maken!

Praktische info
Alle activiteiten vinden plaats in ’t Zottenhok (Partycentrum Concordia) op de hoek van de Kerklaan/Zevenhuizerstraat te Hoogland. De verkoop van de kaarten start op 27 januari bij Wijnhuis Alexander, Hamseweg 13 en Bruna Hoogland, Kraailandhof 15-17.

Tijdens de evenementen wordt geen alcohol onder de 18 jaar geschonken en is legitimatie plus feestkleding verplicht! Voor iedereen die nog geen 18 is, check deze website: www.18mintocherin.nl. Voor meer informatie over de optocht, de avonden, en nog veel meer kunt u kijken op onze website: www.eemschuumers.nl.