Ravelijn organiseert oriëntatiebijeenkomst over vrijwilligerswerk

Amersfoort – Voor wie meer wil weten over vrijwilligerswerk organiseert stichting Ravelijn op vrijdag 6 maart van 9.30-12.00 uur een gratis oriëntatiebijeenkomst bij STIP Kruiskamp.

Deze richt zich specifiek op mensen die overwegen hun levenservaring tijdens vrijwilligerswerk te benutten.

Consulent Wilhelmien Hazelhoff van Ravelijn schetst tijdens de bijeenkomst een beeld van de mogelijkheden van vrijwilligerswerk. ‘Veel mensen denken bij vrijwilligerswerk vooral aan functies in zorg en welzijn. Maar er is meer’, zegt Wilhelmien, ‘er zijn vacatures in de communicatie, PR, media, in de ICT, op gebied van onderwijs en educatie, natuur en milieu, klussen en techniek of bijvoorbeeld in de sport.’

‘Vrijwilligerswerk kan bijdragen aan je geluk’
Twee gastsprekers vertellen tijdens de bijeenkomst over hun ervaringen in het vrijwilligerswerk. ‘Het leuke is dat je als vrijwilliger iets kunt doen wat helemaal bij je past’, zegt Wilhelmien Hazelhoff. ‘Het biedt je mogelijkheid om je specifieke kennis, vaardigheden en kwaliteiten in te zetten voor het goede doel. Juist in een levensfase waarin je meer tijd krijgt, geeft vrijwilligerswerk voldoening en energie. Je ontmoet nieuwe mensen en je blijft jezelf ontwikkelen. Op die manier kan het bijdragen aan je geluk.’

Na afloop van de bijeenkomst is het mogelijk om geheel vrijblijvend een afspraak te maken voor een bemiddelingsgesprek bij Ravelijn. Stichting Ravelijn is hét Amersfoortse adres voor vraag en aanbod van vrijwilligerswerk. Deelnemers die dat willen, krijgen alvast een beroepskeuzetest voor vrijwilligerswerk mee naar huis.

Oriëntatiebijeenkomst vrijwilligerswerk
Vrijdag 6 maart van 9.30-12.00 uur
STIP Kruiskamp, Neptunusplein 66K

Aanmelden/informatie
Meer weten? Of direct aanmelden? Neem contact op met Wilhelmien Hazelhoff, consulent van Ravelijn, via email w.hazelhoff@ravelijn.nl of telefonisch via (033) 461 3000.