Dorine Wiersma bij Theater Idea in Soest

Soest – Dorine&Aanhang gaat over familie. Over een neef met een heldenstatus en nichten met dwangneuroses. Over doorgeslagen pubers en de opvoedkunsten van geschifte tantes.

Over hypochonders, kleptomanen en andere gekken. Over vaders met een koekoeksjong en moeders met het lege nest syndroom. Over opa die fout was in de oorlog maar toch erg lief voor de kleinkinderen. Ze haken allemaal in elkaar in het DNA van Dorine.

Zingend, gitaarspelend en persiflerend vertelt zij de verhalen van haar aan-en bloedverwanten. Een onmisbaar programma voor iedereen met iets van familie.

Dorine Wiersma studeerde klassiek gitaar aan het Hilversums Conservatorium. Lange tijd schreef zij teksten en muziek voor andere artiesten en was zij als gitarist werkzaam in diverse ensembles en bands. In 1999 ging het roer om en schreef zij haar eerste eigen liederenrepertoire.

Samen met Barbara Tiggeler maakte zij haar debuut op de Nederlandse cabaretpodia als het duo De Doos. Zij behaalden in het jaar 2000 in de finale van het Amsterdams Kleinkunstfestival, speelden op de Parade, op Curacao en toerden tot 2002 door het land. Daarna ging Dorine alleen verder. Als soliste stond zij in 2003 in de finale van het Leids cabaretfestival. Ze schreef 2 seizoenen het wekelijkse themalied voor het radioprogramma Andermans Veren en ontwikkelde zichzelf als liedtekstschrijver/cabaretier.

Ze maakte de voorstellingen Rustig Blijven, Goed Zo Dorine en Zei Ik Dat? In 2009 kreeg zij de Annie M.G.Schmidtprijs voor het lied Stoute Heleen. Een anti-ode aan de schrijfster Heleen van Royen. D&A is haar vierde programma.

Donderdag 5 maart 20:15
Kaarten zijn online te koop via www.ideacultuur.nl en bij de theaterkassa in Idea. Tel. 035-6095825 (di/vr 13.00-17.00 uur en za 11.00-15.00 uur). Willaertstraat 49, 3766 CP Soest.