Observant biedt podium aan jazzpianist Jonn Reyna

Amersfoort – In Stadscafé de Observant treedt elke woensdag een live band op. Twee keer per maand is het podium voor de jazz. Op woensdag 4 maart verwelkomt de Observant pianist Jonn Reyna. De aanvang is 20:30 uur en de entree gratis.

Jonn Reyna (all-round pianist, componist, arrangeur, pedagoog, organisator) is een buitengewoon getalenteerde jazzpianist, mede dankzij de muzikale opvoeding door zijn vader Willem Reinen (bekend als begenadigd trompettist).

Hij speelt vanaf zijn 11de levensjaar en heeft gestudeerd op het Koninklijk Conservatorium bij Rob van Kreeveld and Rob van Bavel. Daarna op het Hilversums Conservatorium bij Henk Elkerbout, waar hij cum laude slaagde. Naast piano bespeelt hij ook graag Fender Rhodes en diverse synthesizers. Het Hammond orgel is een recentelijk ontdekte passie.

Jonn heeft een zeer eigen herkenbare stijl ontwikkeld. Een ritmische, energieke, avontuurlijke en melodieuze manier van spelen, gekenmerkt door persoonlijke vrijheid en hartstochtelijke climaxen in zijn soli! Jarenlange ervaring als begeleider, orkestleider, sessieleider, privédocent en organisator hebben hem gevormd tot een autoriteit op muziekgebied. Zijn inspiratie haalt hij uit verschillende stijlen zoals gospel, soul, boogie woogie, blues, fusion, funk, bebop, latin, Braziliaans, free jazz, tango, Hongaarse en Roemeense zigeunermuziek.