Sterke tweede helft niet beloond met overwinning voor senioren Untouchables

Amersfoort – De senioren van de Amersfoort Untouchables zijn er in hun tweede wedstrijd van het seizoen niet in geslaagd de eerste overwinning van het seizoen te boeken.

In en tegen de Eindhoven Raptors werd er met miniem verschil met 12-6 verloren. Helemaal gezien het spelbeeld van de tweede helft hadden de Untouchables meer moeten krijgen. Een positief vervolg op de fikse overwinning op de Eindhovenaren vorig seizoen bleef dan ook uit. Eerder op de dag wist het cadet football team van de Amerfoorters, eveneens spelend in Eindhoven, ook niet hun eerste overwinning van het seizoen te boeken.

In een zware wedstrijd bleken de jongelingen een maat te klein voor de ervaren Arnhem Falcons. Eindstand van die wedstrijd is 52-26 geworden. Een vertekend beeld daar de eerste drie scores van de wedstrijd door fouten aan Amersfoortse zijde binnen tien minuten werden gemaakt. Desalniettemin staan beide teams van de Amersfoort Untouchables na twee wedstrijden nog steeds met lege handen.

In hun tweede wedstrijd ooit, heeft het cadet tackle team zich kranig verweerd tegen een zeer sterke en ervaren tegenstander. Na in hun eerste wedstrijd nipt verloren te hebben van het gerenommeerde Lelystad Commanders, kwam er nu een echte test in de vorm van een wedstrijd tegen de Arnhem Falcons. Onder de indruk van de tegenstander bleken de jonge Untouchables aan de start van de wedstrijd niet alert. Fouten werden door de Arnhemmers flink afgestraft. Na amper tien minuten spelen stonden de jonge Keistedelingen met 18-0 achter. Na de stroeve start verweerden de cadets zich hevig. De 18-0 achterstand werd echter helaas niet meer omgebogen tot een overwinning. Een stroeve start hadden de senioren later op de dag ook. Zoals zo vaak had het senioren team een halve kwart nodig om wakker te worden en zowel offensief als defensief van zich te doen spreken. De schade bleek toen echter al toegebracht te zijn.

Al vroeg in de wedstrijd stond de Amersfoortse defensie met de hakken in het eigen scoringsgebied. Voor Eindhoven bleek het na een tweetal pogingen voldoende om toe te slaan. Even later wisten zij tevens een touchdown te scoren op een lange pass en keken de Keistedelingen tegen een 12-0 achterstand aan.

Pas bij deze 12-0 tussenstand stonden de gehavende en jonge Untouchables op. Vanwege blessures van veelal ervaren spelers gecombineerd met een jong team met onervaren spelers, is het wonderbaarlijk te noemen dat de Amersfoorters serieus weerstand konden bieden en zelfs de betere ploeg werden. De resterende drie kwarten had de Amersfoortse defensie niets te duchten van het Eindhovense offensief.

Aan de offensieve kant ging het steeds beter klikken aan Amersfoortse zijde. Uiteindelijk bleek Quarterback Jesper Peterse, nota bene in zijn eerste wedstrijd als Quarterback, keer op keer veel terreinwinst te boeken met de Amersfoortse aanval. Tot een verdiende score kwam het uiteindelijk ver in het vierde kwart. Na wederom een flinke terreinwinst geboekt te hebben gooide Jesper een touchdown pass op Wide Receiver Jeroen Graafland. Helaas bleek er te weinig tijd over om de zeer verdiende gelijkmakende score te maken. De Untouchables kunnen met een geheven hoofd Eindhoven verlaten. Met zoveel blessures alsnog competitief zijn is een prestatie op zich. Met lege handen staat men echter nog wel. Op 22 maart volgt een thuiswedstrijd tegen het eveneens nog winloze Utrecht Dominators. Een goede graadmeter om te kijken hoe veel het Amersfoortse collectief gegroeid is.