Traject voor vrouwen: ‘Maak werk van je talent’

Amersfoort – Voor vrouwen die zich oriënteren op werk organiseren Ravelijn en het NVA Vrouw en Kind Centrum een talententraject.

Tijdens gesprekken met andere vrouwen brengen de deelnemers hun talenten in kaart en maken zij een persoonlijk actieplan. Een vaste trajectbegeleider begeleidt hen daarna om de gestelde doelen te bereiken.

De talentengesprekken zijn bedoeld voor vrouwen die toe zijn aan verandering. ‘Het is een beproefde methode die je bewust maakt van je eigen mogelijkheden’, zegt Tineke Gierveld van het NVA Vrouw en Kind Centrum. De gesprekken worden begeleid door vrouwen die hiervoor getraind zijn en de gesprekken zelf eerder hebben doorlopen.

Actieplan
Tijdens de talentgesprekken staan de deelnemers op verschillende manieren stil bij de vragen ‘wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?’ Daardoor leren ze zichzelf op een nieuwe manier kennen en worden zich bewust van hun talenten en mogelijkheden. In zes weken tijd komen de deelnemers tot een persoonlijk actieplan, dat zij tijdens de laatste bijeenkomst aan elkaar presenteren.

Gedurende een half jaar coacht een vaste trajectbegeleider de deelnemer vervolgens bij het uitvoeren van haar actieplan. ‘Het is fijn om met een trajectbegeleider af te spreken welke stappen je zet en hoe je met de belemmeringen die je tegenkomt om kunt gaan’, zegt Ria Stam van Ravelijn. De trajectbegeleider biedt ook praktische ondersteuning, bijvoorbeeld door vacatures aan te reiken, een CV samen te bekijken of een sollicitatiegesprek te oefenen.

Data en locaties
De talententraining vindt plaats op de dinsdagen 7, 14, 21, 28 april, 12 en 19 mei 2015 van 9.30-11.30 uur. De training vindt gelijktijdig plaats op de locaties De Witte Vlinder, Van Galenstraat 30 (in de wijk Kruiskamp) en in wijkcentrum Het Middelpunt, Spinetpad 2 (in de wijk Zielhorst). Meedoen is gratis! Het is de bedoeling dat deelnemers alle keren aanwezig zijn. Van te voren worden deelnemers uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

Aanmelden/informatie: Neem contact op met Ria Stam van stichting Ravelijn, via e-mail r.stam@ravelijn.nl of telefoon (033) 461 3000.