Stadstrompetter van Amersfoort voor Loek van Hasselt

Amersfoort – Vanwege zijn grote bijdrage als ambassadeur van de stad en regio Amersfoort, heeft Loek van Hasselt op 1 april 2015 de Stadstrompetter van Amersfoort ontvangen uit handen van burgemeester Lucas Bolsius. Dit gebeurde ter gelegenheid van de viering van zijn nieuwe start als zelfstandig ondernemer in de hospitality.

Loek van Hasselt (1946) trad op 2 februari 2014 na achtendertig jaar uit dienst bij de gemeente Amersfoort voor een nieuwe stap in zijn carrière als zelfstandig ondernemer in de hospitality.

Op onnavolgbare wijze geeft de heer Van Hasselt invulling aan zijn functie adviseur externe betrekkingen. Hij adviseert het bestuur bij het onderhouden van contacten en aangaan van nieuwe relaties en ondersteunt bij externe optredens op Koningsdag, tijdens Dodenherdenkingen en Nieuwjaarsrecepties. Daarnaast is hij betrokken bij de organisatie van de ontmoetingen met nieuwe inwoners ´Amersfoort Aangenaam’, de Lintjesregen, de Veteranendag en werkbezoeken van het college.

Naast zijn werk is de heer Van Hasselt vooral ook gemeentelijke ceremoniemeester en onvermoeibaar ambassadeur voor de stad. Hét gezicht van de gemeente Amersfoort.

Altijd bereid om zich in te zetten, ook buiten reguliere kantoortijden. Hij heeft in de afgelopen jaren met veel bedrijven, organisaties, instellingen en netwerkorganisaties samengewerkt. Fungerend als chef Kabinet is hij adviseur en spin in het web bij bezoeken van Koninklijke Huize en ontmoetingen van protocollaire aard.

Zijn ambassadeurschap komt ook tot uitdrukking bij zijn inzet en organisatie van onder andere het gemeentelijke hockey- en volleybalteam, drakenbootraces in de Eem, Businessruns, de Amersfoortse Marathon, Sinterklaasviering en Kerstmannenloop.

In de stad is hij betrokken bij verschillende evenementen, waaronder Proef Amersfoort en bij de Lions Amersfoort/Eemstad. Daarnaast zit hij in het comité van aanbeveling van het Amersfoortse Cultuurfonds. Als een van de Cheffs kookt hij regelmatig voor het goede doel.

De Stadstrompetter
Van 1985 tot en met 2001 werd tijdens de nieuwjaarsreceptie de Amersfoort Promotieprijs uitgereikt aan de persoon of organisatie die zich op bijzondere wijze heeft onderscheiden en die de naamsbekendheid van Amersfoort het meest bevorderd hebben in positieve zin. De prijs is het bronzen beeldje, een replica van De Stadstrompetter gemaakt door de Nederlandse beeldhouwer Paul R. Kingma. De heer Van Hasselt ontvangt het allerlaatste exemplaar.

De Stadstrompetter had in de Middeleeuwen een belangrijke functie, het kondigde uit naam van de overheid de nieuwe besluiten, wetten aan of maakte andere gebeurtenissen bekend.